Вучић: Србија ће побиједити хулигане и насилнике, макар ја данас страдао

0
149

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује подршку само свог народа и да га не занимају рекације западних амбасада.

Вучић је, на конференцији за штампу, упитан како је могуће да западни амбасадори нису осудили упад у РТС, а осудили су истог тренутка упад у македонску скупштину, рекао да је интересантно како имају двоструке аршине.

Велики пријатељ тајкуна Ђиласа, македонски премијер Зоран Заев похвалио се како су осудили министра унутрашњих послова зато што није спречио грађане да упадну у скупштину. Могли би и ми да размишљамо о одговорности Небојше Стефановића што је пустио да уђу фашиста Бошко Обрадовић и други у РТС. Међутим рачунам да су Стефановић и полиција мислили да имају псола са одговорним људима и да им тако нешто неће пасти на памет“, рекао је он.

Указао је да очекује подршку свог народа, а западне амбасаде нека раде свој посао, у који неће да се мијеша.

Председник Србије изјавио је да ће све врсте протеста бити дозвољене, али да је насиљу дошао крај и да ће сви који у насиљу учествују бити просцесуирани – јер је Србија демократска и уређена дрзава.

“Држава Србија неће дозволити да насиљем угрожавате било кога. Ако мисле да силеџијством, нападима на људе, физичким нападима остваре политичке резулате – грдно се варају”, попручио је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Предсједништву Србије на којој је прво говорио о годишњици мартовског погрома над Србима.

Вучић је истакао да Србија може да се поноси са 200 фабрика, погона и важних привредних објеката који су отворени за последњих пет година.

“Тиме се и ја и Србија поносимо, то су резултати, све оно што нису други урадили”, рекао је Вучић.

“Фашиста Обрадовић и тајкуни Јеремић и Ђилас су нервозни и желе да се врате на власт да би поново пљачкали”, истакао је Вучић.

Он каже да је разлог њихове нервозе то што се све мање грађана окупља, а синоћ их је “у пику” било “у главу” 1.504, а на крају значајно мање.

Он је рекао да се њих не плаши и да је спреман да се и даље бори за Србију.

Ја се борим за Србију , не плашим се њих, тајкуни хоће поново на власт, јер се плаше и јер су опљачкали целу Србију“, поручио је предсједник Србије.

Он је додао и да је синоћ главна вијест у Приштини била да је Ђилас претучен.

“А само он је тукао људе, нико га пипнуо није”, напоменуо је Вучић.

“Немам проблем да говорим јавно, људи у Србији могу да виде колико су Ђилас и Јеремић опљачкали, а Обрадовић је обичан ситан фашиста и насилник“, навео је он.

Вучић је поручио да су наишли на тврд орах и некога ко се ничега не плаши.

Мета им је тај који их се не плаши да им у лице казе ста су опљачкали, мета сам ја јер спроводим националну косолидацију Србије“, поручио је Вучић .

Замолио је пристојне људе да не учествују у насиљу, јер, како је истакао, сви који су учествовали у насиљу, за насиље ће и одговарати.

Он је рекао и да је поносан на понашање полиције која није допринијела да се лоша слика Србије пошаље у свијет.

“Фашисте Обрадовића и тајкуне мирно су изнели, склонили и све њихове батинаше, и овог са тестером. Ја мислим да је важно да људи у Србији знају шта се дешава“, рекао је он, додавши да никада неће дозволити да насилна мањина управља Србијом.

Вучић је позвао данас полицију да заштити новинаре и поручио новинарима да не брину.

Шта год да се дешава и како год да се дешава Србија ће очувати своју стабилности и победити хулигане и насилнике и ту људи нема чега да се плаше и да брину. Макар ја данас страдао то ће се догодити, тако да не бринете и молим полицију само да заштити новинаре, ништа друго“, казао је Вучић, након што је са окупљеним новинарима подијелио информацију да су демонстранти пробили све ограде и да покушавају да уђу унутра.

Kако је рекао, он се не плаши ничега, у Предсједништву нема полиције већ само његово обезбјеђење.

Kао што видите, имам своје обезбеђење које чине Kобре, али њих је толико мало, да ови јунаци (напољу)…, али моје обезбеђење ни ја, нећемо да бежимо и нећемо да се склањамо“, поручио је Вучић.

Истакао је, такође, да је насиљу дошао крај и да ће сви који су синоћ учествовали у насиљу и који буду насилни одговарати пред законом.

Вучић је казао да ће власт дозволити све протесте, али никад оне који су насилни пошто је Србија правно уређена земља која ће умјети на најбоји начин да одговори.

Вучић је рекао да је полиција идентификовала особу која се синоћ у згради РТС појавила са моторном тестером.

“Полиција је идентификовала особу са тестером. Надлежни ограни раде свој посао, не брините. И њега и многе друге”, рекао је Вучић у обраћању јавности, на питање новинара да ли је та особа идентификована.

Надлежни органи ће све да ураде како треба, подвукао је Вучић.

Вучић је истакао да таква врсту уцјена – “ми ћемо да вас бијемо, а ви морате да нас слушате”, може да прође у неком другој земљи, али у демократској Србији не може.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име