“Вукоје 1982” објединио златну медитеранску осовину

0
120
Фото: Н.Н.

Подруми “Вукоје 1982” и ове, као и претходне двије године, нашли су се међу пет освајача трофеја “Бијели грозд”, који се, већ пету годину заредом, додјељује на Међународној конференцији о ено-гастро туризму коју организује Удружење за културу стола, Г.Е.Т. из Загреба, Хрватска.

Конференција је била намијењена професионалцима из ено-гастро и туристичког свијета свих сегмената: винарима, произвођачима делиција, угоститељима, трговцима, тоур-операторима, туристичким радницима, маркетиншким агенцијама, улагачима, представницима институција и свим заинтересованим из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије и Македоније.

И ове године конференција је имала међународни карактер, а отворене расправе о праксама развоја винског туризма постају заштитни знак ове манифестације која има за циљ развој и јачање конкурентности винског, односно ено-гастро туризма као значајног фактора за одржив и равномјеран развој свих крајева.

Подруми “Вукоје 1982” су се и на овој конференцији представили као једина винарија која у континуитету биљежи овакве и сличне успјехе, те се већ сада јасно позиционирала у сам врх винског туризма регије.

Успјех постигнут на овогодишњој Г.Е.Т. конференцији несумњиво потврђује континуитет квалитета који посједује ова винарија, а од ове године енофилима и гастро-експертима Подруми “Вукоје 1982” стављају на располагање новоотворену дестилерију као још један сегмент ено-гастро доживљаја.

У том објекту, у Засад пољу, у јединственом амбијенту херцеговачког пејзажа, посјетиоци ће се моћи упознати с производњом гроздових ракија и маслиновог уља Подрума “Вукоје 1982”, те уживати у дегустацији ових потпуно нових производа реномиране винарије.

На тај начин Радован Вукоје, власник “Вукоје 1982”, заокружује своје виђење дегустационе тачке и обједињује златну медитеранску осовину грожђе-вино-ракија-маслина, промовишући тако елитну гастрономску понуду која спремно чека многобројне гастрономе који ће походити овај дио Медитерана.

Поред овог објекта, Подруми “Вукоје 1982” посједују Винску галерију на крову Требиња, Виноградареву кућу у херцеговачкој Тоскани на обалама ријека Сушице и Требишњице, те “Вилла Перголу”, од које је ова прича и кренула 1982. године.

Овогодишња Г.Е.Т. конференција одржана је 26. и 27. фебруара 2019. у винарији “Коларић” на Плешивичкој винској цести.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име