За лијечење Душице Туторић вечерас прикупљено 3.550 КМ

0
306

На хуманитарном концерту на Сокоцу, који је вечерас организовало локално Културно-умјетничко друштво “Романијска луча”, прикупљено је 3.550 КМ за трансплантацију бубрега тридесетшестогодишњој мјештанки Душици Туторић.

У новој Спортској дворани на Сокоцу вечерас су у програму учествовали и Културно-умјетничка друштва “Младост” са Пала, “Славија” из Источног Новог Сарајева и “Боксит” из Милића.

Умјетнички руководилац “Романијске луче” Душан Врбарац рекао је новинарима да су се одлучили да помогну Душици, која је била дугогодишњи члан овог КУД-а, а којој је потребна помоћ за лијечење у Француској.

Он је захвалио становницима Сокоца који су вечерас својим прилозима положили испит хуманости, као и свим члановима културно-умјетничких друштава који су се представили публици најпопуларнијим кореографијама.

Миленко Лаловић из милићког КУД-а “Боксит” рекао је да се ово друштво радо одазвало на позив пријатеља из “Романијске луче” и подржало овај хумани гест прикупљања новца за лијечење Душице Туторић.

“Наш наступ са кореографијом `Игре из Бујановца`, у којем је учествовало 28 извођача, публика је веома добро прихватила”, каже Лаловић и додаје да се ово друштво увијек одазове на све сличне концерте и акције.

За трансплантацију бубрега у Француској тридесетшестогодишњој Душици Туторић са Сокоца потребно је 60.000 евра.

Уплате се могу вршити на жиро рачуне са назнаком “За лијечење Душице Туторић”, БиХ: 5557000043041284 Нова банка, а уплате из иностранства на девизни рачун SWIFT:NOBIBA22 BA395550000027158466.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име