Зашто боље или нове гуме треба ставити назад?

0
281

Многи „стручњаци“ потпуно погрешно заговарају тезу према којој је нове или боље гуме, независно од врсте погона, боље уградити напријед, јер не разумију динамику аутомобила.

Наиме, чак и код аутомобила с предњим погоном, којих је већина на нашим путевима, нове или боље гуме потребно је уградити назад.

То правило је доказано и вриједи за све врсте погона аутомобила, независно да ли мотор шаље снагу на предње, задње или сва четири точка. Задње гуме имају кључну улогу у стабилности возила, па старе или старије гуме на задњој осовини могу изазвати опасан губитак контроле.

У тренутку кад дође до појаве преуправљања лошије гуме назад драстично ће смањити могућност повратка контроле над аутомобилом па чак постоји велика могућност да ни ЕСП неће успјети потпуно ублажити заношење задњег дијела возила. Повратак контроле након појаве преуправљања посебно је тежак у случају аутомобила с предњим погоном што је додатан аргумент у корист тези да се нове или боље гуме требају уградити назад.

“Стручњаци” који заговарају тезу да нове или боље гуме треба уградити напријед позивају се на бољу кочиону силу и квалитетнији пренос снаге на подлогу, али управо у томе и лежи највећа опасност, јер се стиче лажан утисак сигурности па је вожња аутоматски бржа него што би требало да буде.

Кад су напријед уграђене лошије гуме, возач ће аутоматизмом прилагодити брзину информацијама које добија с волана и осјећајем квалитета преноса снаге и перформанси кочења, а боље гуме назад ће га пазити од опасног губитка контроле над аутомобилом.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име