Зашто је Wi-Fi тихи убица који нас полако убија

0
671
Фото: avaz.ba

У модерном друштву, свако је овисник о интернету. То нам је олакшала и појава Wi-Fi бежичне везе. У могућности смо користити се интернетом кад год је то потребно, без обзира на то гдје се налазимо или гдје требамо отићи.

Ипак, када је ријеч о нашој сигурности, компаније које производе Wi-Fi роутере требате слиједити неке строге норме како би ти уређаји били сигурни за наше здравље. И зато ћемо открити неколико чињеница које се односе на сигурност бежичних уређаја и Wi-Fi роутера.

Прва ствар коју треба испитати је начин на који је уређај спојен на роутер без кабела. Бежични уређаји попут мобитела, таблета и лаптопа, емитирају WLAN сигнал (електромагнетне таласе) да би се спојили на роутер.

Међутим, петља од ових сигнала оштећује наше здравље на више начина. Британска здравствена агенција провела је истраживање које је показало да роутери угрожавају здравље како нас људи тако и биљака.

Ово су неке од посљедица излагању Wi-Fi сигналу:

-проблеми с концентрацијом

-бол у уху

-честе интензивне главобоље

-хронични умор

-проблеми са спавањем

Међутим, чињеница је да не можемо у потпуности избјећи кориштење најновијих технологија. Стога, не можемо савјетовати да престанете користити бежичне уређаје и Wi-Fi роутере, али можемо предложити неколико корисних савјета о томе како ограничити њихово штетно дјеловање и смањити нуспојаве:

-побрините се да искључите Wi-Fi уређаје прије одласка на спавање

-не бисте требали држати роутер у кухињи или спаваћој соби

-користите телефоне с кабловима кад сте код куће, како би се смањили електромагнетни таласи

-искључите Wi-Fi када га не користите, јер на тај начин можете спријечите електромагнетне таласе који дјелују неповољно на развој дјеце.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име