Зашто произвођачи аутомобила избацују резервне гуме из возила?

0
486
Фото: Независне

Владајући је тренд да је регуларни резервни точак све ређа појава у новим возилима. Зашто је то тако? Шта возач треба да уради у случају да доживи гуми дефект?

Готово једна трећина аутомобила из моделне 2017. године не посједује резервну гуму. Возачи углавном не обраћају пажњу на то док им се не додгоди пех на путу. Зашто су произвођачи одабрали да резервне гуме не уврсте у “опрему”? Неколико је објашњења:

– Аутомобил има „run-flat“ пнеуматике

– Произвођач жели да уштеди

– Аутомобил је лакши без резервног точка

– Произвођач може да објави нижу номиналну потрошњу горива

– Посебан дизајн

“Run-flat” гуме и потрошња горива

Уколико сте купили нов BMW у посљедњих неколико година, све су шансе да нема резервну гуму. Разлог је тај што су баварски модели најчешће опремљени такозваним “run-flat” пнеуматицима, које карактерише чврст бочни зид или унутрашње ојачање. И друге марке користе овакве гуме, али је БМW познат као водећи у овом домену. “Run-flat” јединице су дизајниране тако да се након бушења могу возити још 80 километара при брзини која не прелази 80 km/h. Циљ је да возач дође до безбједне локације и замијени гуму. Иначе, код “run-flat” пнеуматика нема поправке, једном када је оштећена, ова гума је “завршила каријеру”, а уз то је и скупља (и ређа) од регуларне.

Не може се рећи да “run-flat” гуме доносе уштеду произвођачу, али шта се дешава када се монтирају стандардни пнеуматици а и даље нема резервног? Е, ту говоримо о “редуковању трошкова”, што наравно иде на терет власника возила. Примјера ради, рецимо да треба да издвојимо 100 евра  и приуштимо резервни точак, а уз то ће нам бити потребан и алат и дизалица. Ако у обзир узмемо да произвођачи све то добијају по нижој цијени, безбједно је рећи да штеде око 100 евра по возилу на тај начин.

Huundai се често спомиње као један од произвођача који су водећи у овом тренду, али Корејци кажу да је ријеч о уштеди на маси а не редуковању трошкова. Huundai је у опрему укључио кит за поправку за многе своје моделе, наводећи да то резултира 11 килограма мањом тежином, што доприноси нижој потрошњи.

Другим ријечима, смањивање укупне масе аутомобила за посљедицу има да он троши мање горива, а по спроведеним истраживањима, уштеда иде до један одсто. На први поглед безначајно, али произвођачима то значи на плану просјечне флотне потрошње и емисије издувних гасова, на основу чега базирају маркетиншку стратегију.

Простор

Раст популарности хибридних и електричних возила је још један фактор који доприноси елиминацији резервних гума. Овде постоје специфични изазови када је ријеч о дизајну аутомобила, јер је неопходно пронаћи одговарајући простор за батерије, поред СУС или електромотора. Генерално, батерија пословично завршава испод задњих сједишта или у пртљажнику, што компромитује пртљажне капацитете аутомобила.

Пакети батерија за већину хибридних модела се налазе у пртљажнику, што оставља врло мало простора за резервну гуму.

Ово није посебан проблем за веће аутомобиле, али за компактне, који самом својом конфигурацијом имају дефицит када је пространост у питању – јесте, што произвођаче присиљава да приступе компромисима.

На крају, проучите ову ставку приликом куповине аутомобила  и не обраћајте превише пажње на оно што причају продавци.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име