Затражен притвор за ухапшене у акцији “Виторог”

0
150
Фото: МУП РС

Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала упутило је данас судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, приједлог за одређивање мјере притвора против Д.Е, Ж.Е, С.Т, и Н.П због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело Извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења у вези са кривичним дјелом Неовлашћена производња и промет опојних дрога.

Осумњиченима се ставља на терет да су заједно са осталим члановима организоване криминалне групе, током 2018. године и почетком 2019. године, на основу претходног заједничког договора, у намјери прибављања противправне имовинске користи, на подручју Републике Српске и то на подручју Градишке и околних мјеста као и на подручју Херцеговине вршили неовлашћену производњу, набавку, илегално складиштење, транспорт и продају опојне дроге марихуана и кокаин у већој количини у сврху даље продаје исте заинтересованим купцима на подручју Републике Српске.

Републички јавни тужилац одређивање мјере притвора предложио је због опасности од бјекства, постојања бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити или измијенити трагове и предмете важне за кривични поступак односно ометати кривични поступак утицајем на саучеснике односно прикриваче, због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи поновити кривично дјело или да ће довршити покушано кривично дјело, због чињенице да се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет  година или тежа и што  би у конкретном случају пуштање осумјичених на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

У акцији чији је циљ био разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлашћеном  производњом и прометом опојних дрога слободе је лишено седам лица. Три лица су  пуштена да се бране са слободе јер против истих нису постојали законски разлози за одређивање мјере притвора. Два лица и даље се налазе у бјекству.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име