Завршена најуспјешнија ски-сезона на Јахорини

2
458

Најуспјешнија скијашка сезона на Јахорини завршена је послије 131. дана рада, уз рекордан број од скоро 185.000 скијаша.

Олимпијски центар /ОЦ/ “Јахорина” ове сезоне први је у региону отворио и посљедњи затворио ски-центар.

Из ОЦ “Јахорина” саопштено је данас да су, приходи, само од продаје карата, који су премашили 5.300.000 КМ, већи у од прихода од прошле сезоне за 86 одсто те да су још један од доказа да је нови менаџмент овог ски-центра вратио повјерење у зиму на Јахорини.

“Изузетно смо поносни на чињеницу да је посљедњих осам година први пут исказан позитиван пословни резултат у износу од 544.798 КМ, поготово послије прошлогодишњег резултата који је био у минусу од 4.356.116 КМ, али и да је овогодишњи приход од продаје карата бољи од збира двије прошле сезоне за 1.000.000 КМ”, рекао је директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Достигли смо, како је нагласио, и 1.500.000 вожњи у току сезоне, што је за 50 одсто више него прошле сезоне.

“Ако узмемо као параметер да је сваки скијаш на планини потрошио у просјеку 500 КМ, можемо рећи да је индикатор приход од туристичке потрошње на Јахорини око 92.000.000 КМ, чиме смо оправдали повјерење и подршку коју су нам пружили предсједник Републике Српске Милорад Додик Влада Републике Српске”, подвлачи Љевнаић.

Њега највише радује то што је ОЦ “Јахорина” организовао акцију бесплатног скијања за дјецу са подручја општине Источно Сарајево, током које је искориштено 11.200 бесплатних дјечијих карата.

Љевнаић додаје да су поред импресивног пословног резултата у овом предузећу, постигнуте и уштеде у различитим сегментима пословања у износу већем од 15.000.000 КМ.

Он подсјећа да су сезону на Јахорини обиљежили и богата забавна и такмичарска дешавања као што су Ски опенинг, дочек Нове године уз више од 20.000 посјетилаца који су уживали уз музику једне од највећих звјезда данашњице Жељка Јоксимовића, те први зимски Егзит фестивал под називом “Фестивал 84” који је за четир дана привукао више од 20.000 љубитеља одличне забаве и доброг скијања.

Одржана су и тестна такмичења за Олимпијске игре младих које ће се одржати слиједеће сезоне, потом Трка познатих љубитеља Јахорине када је олимпијска планина угостила неке од највећих легенди из свијета скијања попут Алберта Томбе, Бојана Крижаја, Јурета Кошира али и многих других који су са планине понијели веома позитивне утиске, као и Трка амбасадора када је Јахорина била центар дешавања за дипломатски кор у БиХ.

Из ОЦ “Јахорина” најављују да им је у плану да раде 365 дана у години и да припремају љетњу сезону која ће бити достојна протеклој најуспјешњијој зимској сезони по свим параметрима који се прате.

Најављен је и почетак припрема за сљедећу зимску сезону како би се одржао континуитет и постигли све бољи резултати у пословању.

2 коментара

  1. Захвали се ти пријатељу Богу, што ти је дао снијег током цијеле сезоне, иначе би и ти и твој менаџмент могли само да плачете.
    Види за сљедећу сезону да уведете и наплату ваздуха, пошто још то само нисте наплаћивали.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име