Због ауто-трке обустава саобраћаја између Власенице и Хан Пијеска

0
464

На дијелу магистралног пута Власеница-Хан Пијесак данас и сутра биће обустављен саобраћај због ауто-трке на брдским стазама, а возила ће бити преусмјеравана на алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Обустава саобраћаја данас ће бити на снази 12.00 до 14.30 часова и сутра од 10.30 до 13.30 часова.

Магла јутрос смањује видљивост на путевима у котлинама и уз ријечне токове, посебно на подручју Приједора, Добоја, Мркоњић Града, Фоче и Брода

У Брчком, на дијелу магистралног пута према Бијељини, још данас ће због изградње кружног тока “Илићка” бити обустављен саобраћај, а возила преусмјерена на алтернативне правце.

На дионици магистралног пута од Требиња према Трновици од данас ће због изградње водовода за насеље Дражесне Горе бити измијењен режим одвијања саобраћаја. Возила ће саобраћати једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће данас до 16.30 часова због асфалтирања бити обустављен саобраћај на путном правцу Куљани-Барловци, на дијелу од основне школе према Барловцима у дужини од 500 метара.

Обустава саобраћаја и даље је на снази у улицама Српске војске и 27. марта у Бијељини, а измјене су актуелне на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Возила успорено саобраћају и у Источном Сарајеву због изградње кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враце, док је у мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја на подручју Бањалуке актуелне су у улицама гдје се изводе радови.

На подручју ФБиХ због радова на вијадукту Бојник, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница возила саобраћају једном траком. На истој дионици због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин због радова на потпорном зиду саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Кроз тунел Бистрик на подручју Сарајева у периоду од 8.30 до 15.30 часова возила саобраћају једном траком, наизмјенично због радова на дијелу магистралног пута који ту пролази.

На магистралном путу који пролази кроз Травник у току је редовно одржавање због чега возила до 18.00 сати саобраћају једном траком, а могуће су и краће обуставе.

Због радова на магистралном путу Олово-Кладањ на Караулу саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничном прелазу Изачић појачан је саобраћај путничких возила на излазу из БиХ, али задржавања нису дужа од 20 минута. Ни на осталим граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Из АМС возачима не преоручују да иду на гранични прелаз Делеуша, јер су у току радови на црногорској страни.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име