Због бруталног убиства предложен притвор за Горана Билчара

0
1035
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложио је Окружном суду у Бањалуци одређивање притвора за Горана Билчара /27/ из Лакташа због сумње да је 18. октобра у Бањалуци убио Бојана Миловановића из Kозарске Дубице.

Други осумњичени Марко Михајловић /27/ из Бањалуке је, након испитивања, пуштен и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе, речено је Срни у бањалучком Окружном јавном тужилаштву.

Поступајући тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва, након саслушања, предложио је одређивање притвора Билчару због постојања основане сумње да је починио кривична дјела убиство и оштећење и одузимање туђе ствари.

Из тужилаштва наводе да је Билчару предложен притвор због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година и више, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења и посљедице.

Притвор је предложен и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и мира, односно узнемирењу јавности.

О овом приједлогу одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Бојан Миловановић преминуо је од повреда задобијених у тучи у Бањалуци у којој је учествовало више лица.

У бањалучком Окружном јавном тужилаштву Срни је речено да је Билчар 18. октобра око 3.15 часова у бањалучкој Улици Николе Пашића у физичком сукобу, у којем је учествовало више лица, шрафцигером убо у главу оштећеног из Kозарске Дубице, који је усљед тога преминуо.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име