Због пожара у Шпанији евакуишу становништво

0
60
Фото: Profimedia

Шпанске власти наредиле су данас евакуацију становништва из четрдесетак кућа у градићу Кадалсо де лос Видријос, због пожара који се приближио насељу.
– Помажемо људима у евакуацији. Ништа друго се не може учинити. Осјећам се беспомоћно – рекла је локални званичник Вероника Муњоз.

Нешто раније је из кампа недалеко од градића, који је удаљен око 80 километара југозападно од Мадрида, евакуисано око 200 људи.

Око 350 ватрогасаца и војника уз подршку 14 специјализованих летјелица за гашење пожара бори се против ватрене стихије која је крајем седмице избила код града Алморокса у централном дијелу Шпаније.

Ватрогасци истичу да висока температура, која је око 40 степени Целзијусових, мала влажност и јаки удари вјетрова јачају пожар. Према ријечима званичника, због пожара недалеко од града Толеда удаљеног око 60 километара евакуисана су 22 мјештана.

Регионалне власти Каталоније саопштиле су да би велики пожар могао бити стављен под контролу до вечерњих часова. Пожари су захватили Шпанију у вријеме када је скоро цијела Европа захваћена високим температурама.

Меторолози за врели талас окривљују врео ваздух са сјевера Африке, али предвиђају да ће температура пасти у вечерњим часовима.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име