Због редукција воде продаје стан и сели из Сарајева у Источно Сарајево

0
2725

Редукције воде у Сарајеву проблем су који траје годинама. У посљедње вријеме, додатне потешкоће грађанима стварају и честа дневна искључења. Дневна искључења угрожавају и многе послове.

Армин је фризер и његово основно средство за рад је вода. Без ње све чешће остаје током радног дана. Како каже, у посљедње вријеме у просјеку сваки трећи дан у његовом салону нестаје воде. Због тога губи муштерије и новац. Кирију и остале трошкове и даље мора плаћати. Ујутро, каже, умјесто кафе практикује посјету сајту ВиК-а, како би сазнао план искључења воде за тај дан.

“Ево и данас су најавили да неће бити воде од пола два па до четири сата. С тим да су и неки дан рекли до четири па су воду пустили тек око седам сати. Тако да некад овдје сједим безвезе, пијем кафе, а могао сам да искористим дан. Онда останем до неких 10 сати навече, тако да је и приватни живот запостављен. Неке колеге су биле приморане узети годишњи одмор док се то стање не санира. Ако је уопште у питању и квар. Кући немам воде иза 12, кад сам на послу немам воде. Буквално, немамо основно средство за живот а не за рад”, каже Армин Рамусовић, фризер.

Из ВиК-а данас нису одговарали на наше позиве и упите за изјаву. У саопштењима наводе да у пуном капацитету раде на отклањању кварова, како би водоснабдијевање у Сарајеву што прије било нормализовано. У међувремену, са корисницима комуницирају путем друштвених мрежа.

Сваки дан ново обавјештење из ВиК-а са информацијама о радовима на водоводној мрежи. Списак улица и насеља која остају без воде и сатница искључења. На друштвеним мрежама једнако су активни и незадовољни грађани Сарајева.

“Ове ненајављене редукције воде у по’ бијела дана су факат постале неподношљиве. Од писаније по ФБ немамо ништа. Ко је за протесте?”, наводе незадовољни грађани.

Незадовољство грађана кулминира у Facebook коментарима, но неки од њих одбијају и платити рачуне. Међу њима је и Најра Крвавац, која незадовољна испоруком воде, рачуне не плаћа од јануара. Тврди како је двије године сваког понедјељка слала маилове ВиК-у са упитом о редукцијама, а одговор никада није добила. Недавно се одлучила на драстичан корак, због све чешћих искључења воде, продаје стан у Сарајеву и сели се у Источно Сарајево.

“У мом насељу, а живим на Пофалићима, воде нема па чак и по 18 сати дневно. Има дана када је то без најаве. Гледајте, није проблем у томе што само нема воде. Притисак те воде када она долази или одлази квари ствари по кући. У једном тренутку сам израчунала да за рачуне које плаћам, ја воду имам само пола мјесеца. Другу половину, када направите рачуницу, ви воду немате”, каже Најра Крвавац.

У току су радови који ће, према најавама надлежних, ријешити проблеме водоснабдијевања у Сарајеву. За то вијеме, грађани се жале на дуже ноћне редукције те додатна дневна искључења воде.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име