Зелени парадајз лијечи проширене вене

0
206

Испробајте зелени парадајз за проширене вене и капиларе. Ево како да се ослободите бола и отечених вена помоћу једноставног кућног лијека.

Да ли вам ноге изгледају као мапа по којој су уцртане ријеке? Муче вас проширене вене и капилари. Један лијек из природе би могао помоћи. Упознајте зелени парадајз за вене.

Парадајз у себи садржи супстанцу налик аспирину која ублажава бол и разређује крв.

Руска народна медицина је надалеко чувена и призната. Из њене богате ризнице потиче рецепт за лијечење проширених вена и капилара који вам предлажемо да испробате.

У походу на љепоту и здравље ево нас код рајске воћке/поврћке свима добро знаног становника шопских и других салата. “Парадајз” на енглеском језику значи рај, а Хрвати га зову рајчица.

Обиљем корисних нутритијената, парадајз заиста оправдава своје име.

Ликопен и ацетилсалицилна киселина

Парадајз штити кардиоваскуларни систем. Ликопен и ацетилсалицилна киселина су два најважнија нутритијента која га чине тако посебним.

Ликопен је веома моћан антиоксидант који штити крвне судове од оксидације лошег холестерола.

Ацетилсалицилна киселина је супстанца врло налик аспирину која ублажава бол и разређује крв која захваљујући њој равномјерно тече кроз вене не оштећујући их.

Парадајз на вене дјелује тако што ублажава бол и разбија чворове проширених вена.

Уколико имате проширене вене, врло је вјероватно да имате и мреже попуцалих капилара по ногама. Док су вене обично израженије на поткољеном дијелу ноге, капилари се чешће јављају на бутинама.

Зелени парадајз лијек за проширене вене

Проширене вене лако и могу вам поред естетских, донијети и много здравствених мука.

Бројни су медицински третмани доступни за лијечење вена, а у тежим облицима и операција као једини лијек.

Наш задатак је овдје да видимо како себи можете сами помоћи користећи вишевјековно народно искуство у справљању лијекова за проширене вене.

Неки су чак склони да тврде да су народни љекови против проширених вена и капилара ефикаснији од оних конвенционалних. Врло популаран домаћи лијек је дивљи кестен у ракији али није једини. Има их много и сваки садржи нешто посебно што би вам могло бити од користи.

Један од таквих је руски народни лијек за који вам је потребан само зелени парадајз.

Парадајз је богат ацетилсалицилном киселином која брзо ослобађа од бола. Такође, ова киселина разрјеђује крв и дјелује као антикоагулант. У вези са проширеним венама  флавоноиди су и најважнији састојак парадајза јер јачају зидове крвних судова.

Зашто зелени, а не зрео парадајз?

Устаљено је мишљење да је незрело воће и поврће у односу на дозреле плодове нутритивно мање квалитетно. Стручњаци су међутим открили да зелени парадајз има готово идентичне нутритивне вриједности као и зрео. Калцијума се на примјер, у зеленом парадајзу налази три пута више него у зрелом. Калцијум је важан микроелеменат за јачање вена. Треба га узимати у храни која је њиме богата, али такође није наодмет и споља искористити благодет зеленог парадајза. Изненађујуће је да упркос одсуству црвене боје, он садржи подједнаке количине бета каротена. У незрелом се налази нешто више витамина Ц, а мање калијума али разлике су скоро занемарљиве.

Ц витамин је познат као неопходан за изградњу и јачање ткива те такође ради на јачању зидова вена ублажава већ настале проблеме и дјелује превентивно.

Било да вам је при руци црвени или зелени парадајз он свакако садржи обиље нутритијената које можете окренути у корист својих здравих и лијепих ногу.

Стога  за третман проширених вена и капилара можете наизмјенично користити један и други већ према томе који вам је тренутно доступан.

Како се лијече вене зеленим парадајзом?

Ово је врло ефикасан народни лијек који готово тренутно даје резултате.

У наставку, корак по корак слиједи  третман зеленим парадајзом против проширених вена:

-Оперите 2-3 зелена парадајза и исјеците на колутове.

-На чворове проширених вена привијте колутове парадајза.

-Ставите исjечен парадајз и на мрежу капилара.

-Причврстите еластичним завојем или стреч фолијом.

-Држите облогу за вене од зеленог парадајза док не осјетите пецкање на кожи.

-Чим осјетите пецкање уклоните облогу.

-Исперите хладном водом.

-Да бисте добили жељени резултат понављајте поступак 5 пута дневно.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име