Желите бујну и здраву косу? Заборавите на ова четири мита

0
571

Здрав изглед косе није једноставно постићи, па је то нешто у шта већина жена улаже доста свог труда, времена и новца. Ни једна од нас није равнодушна на бујну, блиставу и здраву косу, а како је она симбол женствености, сан је сваке од нас.

Па ипак, неријетко су бројни митови, заступљени у  beauty свијету, прва препрека на путу ка беспријекорној коси. Kрајње је вријеме да се отарасимо појединих заблуда и посветимо се адекватној њези, како бисмо љето дочекале са беспријекорно здравом и лијепом косом.

Најзаступљенији митови о његовању косе су:

Често шишање подстиче бржи раст косе

Ово је сигурно савјет, који вам је дала готово свака ваша другарица, па ипак, то је само мит. Kоса расте максимално 2 цм мјесечно, без обзира колико се често шишате. Шишање и уклањање оштећених крајева, чине да коса изгледа здравије и гушће, али ако желите да она брже расте, умјесто на шишање, фокусирајте се на препарате, који ће богато хранити длаку и подстаћи бржи раст косе.

Хладна вода утиче на сјај ваше косе

Ово је апсолутна заблуда. Наша коса не садржи живе ћелије, на које топлина воде може утицати. Да бисте допринијели бољем сјају ваше косе, одаберите добар регенератор и заборавите беспотребно смрзавање испод туша.

Опоравак оштећене косе

Kолико год вам одређени производи обећавали реконструкцију оштећене косе, то је једноставно немогуће. Они могу успјешно ојачати и побољшати квалитет здраве косе, али оштећена коса не може се опоравити, једини лијек за њу је шишање.

Учестало прање косе доводи до њеног опадања

Опадање косе, нема никакве везе са њеним учесталим прањем, заправо, то је дерматолошки проблем. Учестало прање косе, може довести до чешћег машћења косе, или пак до појаве перути. Идеална мјера прања косе, које не може наштетити њеном квалитету је 3 пута недјељно.

Уколико желите здраву и бујну косу, заборавите на ове неутемељене митове и посветите се адекватној његи косе, корак по корак.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име