Жеља малишана са KиМ: Да живимо мирно и лепо, да се врате сви

0
116
Фото: Танјуг

Београд је најлепши град који сам икада посетила, све је много лепо, а оно што желим у 2019. години је да Срби остану на Kосову и Метохији и да могу мирно да живе, казала је Тањугу дјевојчица Неда Милкић из Грачанице, која је данас била код предсједника Србије са још четрдесетак малишна из централног дијела Kосова и Метохије.

Овог викенда они бораве у Београду, предсједник им је јутрос подијелио новогодишње пакетиће, а они су, попут Неде, пуни утисака о главном граду.

Она је издвојила управо пријем у здању на Андрићевом венцу, а кад је ријеч о новогодишњим жељама, слично као Неда и Лука Данић, ученик ОШ ”Милан Ракић” из Бабиног моста, нада се миру, а да се “сви који су се иселили за време рата врате да живе са нама”.

На њега је највећи утисак оставио сусрет с предсједником Вучићем који им је, каже, уручио”’многе лепе пакетиће”.

Миљана Петровић из Бабиног моста, која је први пут у Београду, одушевљена је што су малишани са KиМ имали прилику да посете Храм Светог Саве и Авалски торањ и да се упознају са предсједником, а новогодишња жеља…

”Моја новогодишња жеља је да на KиМ буде мир и да се протерани Србе врате својим кућама, да живимо мирно и лепо”, рекла је Миљана.

Исто је пожељела и деветогодишња Бојана Михајловић из Бабиног моста.

”Желим да сви останемо да живимо на KиМ. Предивни су пакетићи које смо добили од председника Вучића”, каже Бојана, која је одушевљена Авалским торњем.

Предсједник Вучић данас је у згради Предсједништва угостио 40 школараца, узраста од девет до 12 година, из Грачанице, Бабиног Моста и мјеста Сушица.

Малишани су са Вучићем обишли здање на Андрићевом венцу, гдје су имали прилике да виде изложбу поклона које је предсједник добио од страних званичника.

Дјеца су јуче стигла у Београд, јутрос су обишла Авалу, а након сусрета са предсједником посјетили су Kалемегдан, Зоолошки врт и центар града, а сутра се враћају кућама.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име