Зверев надиграо Новака за титулу

0
709

Новак Ђоковић се саплео пред крунисањем на мастерсу у Риму! У финалу је поражен од суперталентованог Њемца Александра Зверева који је дошао до прве титуле на турниру из категорије 1. 000 – 4:6, 3:6.

Други тенисер свијета је подсјетио на партије из најбољих дана, шљака у италијанској престоници му је очигледно пријала, а Вјечни град инспирисао да тријумфује. Све до финала… Против Тима је у полуфиналу показао ону невјероватну глад и страст из најбољих дана када је на терену, у борби за титулу тога није било, док је Зверев показао зашто га сматрају за будућу звјезду бијелог спорта и предводника новог таласа.

Суперталентовани Њемац је одиграо партију из снова, играо је невјероватно зрело за 20-годишњака и у првом мастерс финалу дошао и до прве титуле на турниру из категорије 1.000. Одиграти онако како он јесте против Новака је најбољи показатељ да је пред њим каријера пуна трофеја.

Први сет је одлучен на самом почетку када је Зверев мудро одабрао да Новак први сервира. Као по правилу, други тенисер свијета се мучи да добро започне меч већ недјељама уназад. Као да му је потребно додатно загријавање, тако је и сада Ђоковић направио дуплу сервис грешку на старту, у првом поену, што је суперталентовани Њемац искористио да направи брејк.

И не само то… Момак рођен 1997. године је блисао на римској шљаци. Играо је као да му није било прво мастерс финале и као да није био први тенисер уопште из 1990-их година прошлог вијека који је дошао у прилику да се бори за трофеј турнира из категорије 1.000.

Укупно шест поена је Ђоковић узео на сервис ривала у првом сету, што никако није било довољно, већ је Зверев сачувао рану предност и сигурно направио корак ка тријумфу.

Ни то што Ноле никада у каријери није изгубио финале од тенисера млађег од себе, а само шест пута је имао таквог ривала у борби за титулу, није било довољно да дође до пете римске титуле. Опет је Зверев у другом сету рано дошао до брејка, прву шансу је уграбио за 2:1, а Новак ниједном није имао прилику да му одузме сервис.

Јасно је било да онда није могао ни до римског трона, већ ће невјероватни њемачки тенисер заувијек памтити ову недјељу и прву мастерс титулу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име