Звучна имена гарантују још један „ОК фест“ за памћење

0
243

Богат програм петог “Нектар ОК феста”, који ће бити одржан на Тјентишту од 6. до 8. јула обећава да ће и ове године бити настављен тренд раста броја посјетилаца овог јединственог фестивала, истакнуто је данас у Фочи на састанку организатора са представницима локалне управе.

На фестивалу, који ће бити одржан надомак прашуме Перућица, ове године ће први пут наступити и свјетске музичке звијезде “Stereo emsiz” и “Rudimental didžej set”.

На Тјентишту ће први пут наступити и Џибони, “Ритам нереда”, “Лету штуке”, “Обојени програм”, Кирил Џајковски, “Џинкс”, док се на Сутјеску враћају “Хладно пиво”, “Елементал”, “Атеист реп” и “Ортодокс Келтс”.

Посјетиоци, којих ће и ове године бити највише из земаља бивше Југославије, али све више и из разних крајева Европе и свијета, имаће прилику да уживају и у обиласку нетакнуте природе Националног парка “Сутјеска”, као и рафтингу на Тари и Дрини.

Директор “ОК феста” Дубравко Сувара рекао је да ове године очекују још више гостију и у Фочи и на Тјентишту.

“Ако нас послужи вријеме, сигуран сам да ће то бити један од најбољих музичких догађаја овог љета у региону”, истакао је Сувара данас у Фочи након састанка организатора са представницима локалне управе.

Он је напоменуо да је, као и прошле године, много већа потражња за хотелским смјештајем него што Тјентиште и Фоча могу да пруже.

“Алтернатива је камп на Тјентишту и приватни смјештај. Како се број посјетилаца фестивала повећава, смјештај је све израженији проблем, али мислим да ће фестивал, чији циљ и јесте промоција природних љепота и туристичких потенцијала Фоче, утицати на то да се скорије почне инвестирати у хотелски смјештај”, навео је Сувара.

Начелник општине Фоча Радисав Машић нагласио је да је “ОК фест” догађај од посебног значаја за ову локалну заједницу.

“Све наше службе укључене су у организацију фестивала. Наша је обавеза и да обезбиједимо да што више младих може да оде на Тјентиште, тако да ћемо организовати превоз из Фоче, а Туристичка организација је регистровала све наше грађане који имају станове и собе за издавање”, напоменуо је Машић.

На састанку са организаторима детаљно су прецизиране обавезе и задаци Дома здравља, Ватрогасне јединице, Комуналног предузећа, Туристичке организације, инспекцијских органа, полиције и других служби које ће дежурати на Тјентишту за вријеме “ОК феста”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име