Михајло Мемедовић – рекордер БиХ и Српске у скоку удаљ за јуниоре

24.02.2020. 09:10
0
ИЗВОР: Srna

Члан Атлетског клуба /АК/ "Гласинац" са Сокоца Михајло Мемедовић поставио је рекорде БиХ и Републике Српске у скоку удаљ за млађе и старије јуниоре и у седмобоју за млађе јуниоре наступивши ван конкуренције на Првенству Србије у вишебоју за све категорије одржаном у Београду.

Тренер АК "Гласинац" Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Мемедовић скоком удаљ од 6,98 метара постао и првак Србије наступајући ван конкуренције и да му је недостајало седам центиметара да испуни норму за Европско атлетско првенство.

Он је додао да је Мемедовић у дисциплини седмобој са 4.505 бодова остварио резултат бољи за 1.000 бодова од досадашњег рекорда БиХ за млађе јуниоре и да је постао првак БиХ у седмобоју за ову категорију.

Ђуровић је навео да је Мемедовић у седмобоју, такмичећи се на 60 метара, 60 метара са препонама, скоковима удаљ, увис и скоку с мотком, те у бацању кугле и трци на 1.000 метара у свим дисциплинама постигао лични рекорд, што је за сваку похвалу.

-Мемедовић је још једном показао да је велики потенцијал и будућност атлетике `Гласинца` јер је и на претходном дворанском првенству Србије у Београду показао да је спеман за нове рекорде- истакао је Ђуровић.

Атлетски савез Србије био је организатор Првенства Србије у дворани у вишебоју за све категорије које је одржано минулог викенда у Београду.

Атлетичар "Гласинца" наступио је на овом такмичењу са још два седмобојца из БиХ ван конкуренције.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 30m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 34m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 59m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 32m
    0