Активни одмор у природи туристички адут Источног Сарајева

23.06.2023. 09:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Пјешачење, шетање и вожња бициклом само су неки од начина да љубитељи природе уживају у љепотама које пружа Источно Сарајево, а туристичку понуду тог града предстојеће сезоне употпуниће и спуштање чамцима низ прелијепу Биоштицу.

Чист ваздух, нетакнута природа и домаћа храна на исток Српске привлаче све више туриста, али и домаће становништво које сваки слободан тренутак гледа да искористи за бијег од свакодневице и предахне.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић за "Глас" каже да током љета инсистирају на активном одмору у природи, као и адреналинским садржајима које нуде.

- Спуштање чамцима низ Биоштицу је нова атракција која ће у наредном периоду добити посебан значај. Туристи ће моћи да се спуштају низ ову планинску ријеку, која је толико чиста да се може пити - рекао је Иконић и додао да након спуста ријеком могу уживати у јахању.

Сваког љета атрактивна је "Вија ферата" Соколов пут на Романији, као и Црвеној стијени, која је од ове године заштићено подручје, што јој даје додатну чар. Додао је да ће у наредних мјесец дана отворити и нову ферату на Црној стијени.

- Неизоставни су Требевић и Брус, као и прелијепа Равна планина надомак Пала, на којој туристи могу уживати у вожњи квадова, купању на језеру, али и у вожњи туристичким возићем - казао је Иконић.

На крају, као шлаг на торту, како каже, битно је поменути Јахорину, као топ дестинацију овог краја, која ће и ове године сигурно привући велики број туриста.

- Најављен је нови туристички возић на Јахорини, као и адреналински парк, који ће бити отворен наредних дана. Доста туриста је већ посјетио наше дестинације, а сасвим је сигурно да спортске манифестације привлаче велики број људи. Само на турниру у уличном баскету у Палама имамо 15 гостујућих екипа, од Бугарске, Италије, преко Пољске, Чешке, Шпаније па и далеке Кине - рекао је Иконић.

Туристичка организација града набавила је и брендирала нови туристички бус/комби који ће и љети и зими служити за превоз туриста до жељених туристичких микродестинација и за разне излете на подручју града.

- На овај начин зими можемо организовати "Ски-бус", односно превоз до скијалишта, док ћемо љети комби користити за различите излете и посјете одређеним локацијама - казао је Иконић.

Градска управа Источно Сарајево обезбиједила је 40.000 КМ за наставак изградње инфраструктуре туристичког комплекса "Тврдимићи", а Иконић каже да ће то бити прелијепо излетиште које ће посјетиоце привући у овај крај.

Планови

Игор Иконић каже да љетну сезону у Источном Сарајеву званично отварају 30. јуна концертом Пеђе Јовановића на Студентском тргу у Палама.

- Након тога предвиђено је да 1. јула у Палама, а 2. јула у Источном Сарајеву буде организована "Касперијада", манифестација која ће привући наше најмлађе суграђане - рекао је Иконић те додао да је тада предвиђено и отварање пјешачке стазе на Јахорини, која је заједнички пројекат Удружења хотелијера Олимпијског центра општине Пале и града Источно Сарајево.

Пише: Јана Кезић

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 46m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 26m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 38m
    0