Албанци се возили кроз Врбовац са заставама терористичке ОВК

01.08.2022. 18:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Група Албанаца провозала се данас кроз мјешовито српско насеље Врбовац у општини Витина са заставама терористичке тзв. ОВК, уз звуке сирена, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије напомињу да до новог етнички мотивисаног инцидента долази у дану када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти покушао да спроведе у дјело противправне и једностране потезе којима је директно ударио на Србе на Косову и Метохији.

- Нажалост, догађа се оно на шта Канцеларија за Косово и Метохију свакодневно упозорава, а то је да неодговорни и једнострани антисрпски потези и реторика Куртија директно генеришу нападе на Србе који живе јужно од Ибра - наводе из Канцеларије.

Томе у прилог свједочи и инцидент у Врбовцу чији је циљ да заплаши, онеспокоји Србе у мјешовитој средини, а и, како се истиче, представља и опасну пријетњу преосталом живљу.

- Док се Србима на Косову и Метохији брани чак и да носе мајице са порукама "Нема предаје", дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК и за то нико не сноси санкције - закључено је у саопштењу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца Претучена двојица Срба у Бошњачкој махали, ухапшена тројица Албанаца
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    18h 44m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    17h 39m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    12h 27m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    13h 33m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 1m
    0