Амфилохије: Лично ћу одликовати Станивуковића због његове часности (ВИДЕО)

04.10.2020. 11:27
0
ИЗВОР: BN TV

– Посланика Станивуковића требам јавно одликовати због његове часности, рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије током гостовања на БН телевизији.

Подсјећамо, након што је пружио подршку литијама у Црној Гори, које су се мјесецима одвијале у организацији Српске православне цркве због Закона о слободи вјероисповијести којег је донио режим Миле Ђукановића, Станивуковић је протјеран из Црне Горе те му је одређена мјера забране уласка од годину дана у Црну Гору.

– Црногорска власт су позивали у посјете и проглашавали почасним грађанима функцинере са тзв. Косова који су брука и честитог албанског народа, а протјерали су вашег младог посланика Драшка Станивуковића којег ћу ја лично одликовати, прича Амфилохије у интервјуу.

Митрополит Амфилохије додаје да су Станивуковића протјерали, а Хашима Тачија проглашавали почасним грађанином.

Станивуковићев чин одласка у Црну Гору и подршке православној браћи у борби за светиње дочекан је аплаузима и окупљањем грађана након Станивуковићевог повратка у Требиње, али и родну Бањалуку.



 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца Божића Дјеца Божића
Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали… Звоните звона, пјевај Србље, никада распети нису гласније пјевали…
Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија Три године од упокојења „ђеда“ свих вјерујућим људи, митрополита Амфилохија
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 52m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 34m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 7m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 41m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 26m
    3