Ауто-пут ујединио позицију и опозицију у Бијељини

28.08.2019. 11:57
0
ИЗВОР: Srpska.info

Једногласно и без политичких подјела, на 31. сједници градског парламента, усвојен је Просторни план Града Бијељина, стратешки документ који у наредних 20 година одређује дугорочне циљеве и мјере просторног развоја, а којим се, између осталог, дефинише и коначна траса будућег ауто-пута кроз Семберију.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да су приликом изараде и усвајања Просторног плана све законске процедуре спроведене.

– Драго ми је да је Просторни план усвојен једногласно и да су одборници препознали значај усвајања овог документа за Семберију. Градска управа је од ресорног министарства и ЈП “Путеви Републике Српске” добила неопходне сагласности. Поштовали смо мишљење струке и усвојили све измјене које су они предложили. Наш једини захтјев је био да ауто-пут иде трасом која је ближе Бијељини. Захтјев је  испуњен и према усвојеној верзији Просторног плана, ова саобраћајница биће удаљена од Града око четири километра – најавио је Мићић.

Просторним планом обухваћен је и магистрални пут из правца Милића и Зворника до Бијељине.

– Један крак овог пута ће се спајати на ауто-пут иза Љељенче, док ће други крак ићи поред ријеке Дрине и спајаће се на магистрални пут према Павловића путу, тако да ћемо имати системски рјешено питање саобраћаја у Граду Бијељина и приступних путева. Приликом пројектовања све трасе ће бити могуће кориговати у ширини од 500 метара, а знате да је максимална ширина ауто-пута, са свим прикључним тракама 100 метара – навао је Мићић.

Истичући да је Просторни план стратешки документ за сваку локалну заједницу, начелник градског Одјељења за просторно уређење Миладин Ракић подсјетио је да је ауто-пут ипак само један сегмент овог документа.

– План је, у ствари, визија будућег развоја Града Бијељина. То је изузетано комплексан документ, како по садржају тако и по процедури доношења. На основу њега биће израђени спроведбени документи који ће се бавити животом поједнца и привредним субјектима. Ауто-пут кроз Семберију, у дужини од 37 километара, свакако ће бити значајан за будући привредни развој нашег краја јер ће нам од изузетне користи бити то што смо дио међународног саобраћајног коридора – закључио је Ракић.

Усвајањем Просторног плана Град Бијељина је испунио све обавезе које су на локалној заједници да би изградња ауто-пута кроз Семберију могла почети. Процедура расписивања тендера, изградња и финасирање овог пројекта у надлежности је Владе Републике Србије, која ће, према најави предсједника Србије Александра Вучића, финансирати изградњу дионице ауто-пута кроз Семберију.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 50m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    13h 20m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    13h 1m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 43m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 47m
    0