Аутобус вукао малољетницу по путу, возач нема сазнања о незгоди

30.08.2023. 18:08
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Возач ЗЕТ-овог аутобуса изјаснио се како нема сазнања о саобраћајној незгоди у којој је повријеђена малољетна дјевојка јер јој је нога запела у вратима ЗЕТ-овог аутобуса, саопштио је у сриједу Загребачки електрични трамвај (ЗЕТ).

- У интерном поступку, возач се изјаснио како нема сазнања о незгоди - истакли су из ЗЕТ-а.

Незгода, у којој је повријеђена малољетна путница, догодила 25. августа око 22.00 сата на ЗЕТ-овој станици у Старчевићевој улици, истакла је раније полиција. Дјевојци је нога остала заглављена вратима аутобуса, након чега је аутобус кренуо и вукао ју неких 40 метара по путу, рекла је мајка повријеђене дјевојке за "Индеx".

Полиција је поручила да ће покренути поступак против 55-годишњег возача ЗЕТ-а након што добију медицинску квалификацију повреда путнице.

Али, из ЗЕТ-а истичу како их до данашњег дана полиција није обавијестила о поступању према њиховом возачу или евентуалним даљим корацима.

Тврде да, изузев објава у медијима и интерне истраге о возачу аутобуса линије 172, тренутно нису утврђене околности темељем којих могу потврдити или демантовати саму незгоду.

Додају и да су у интерном поступку, након што им је возач рекао да нема сазнања о незгоди, из предострожности обавили и техничко испитивање аутобуса те је утврђено како су сва врата на возилу била исправна.

- Међутим, без обзира на околности, најважније је да се унесрећена дјевојка чим прије опорави. У том смислу незахвално је детаљније коментарисати догађај и ову нежељену ситуацију те очекујемо како ће описане околности расвијетлити надлежне институције у даљем поступању - поручују из ЗЕТ-а, преноси "Феникс Магазин".

Коментари 0
Повезане вијести
Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО) Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
Отпао точак аутобуса и повриједио двије жене Отпао точак аутобуса и повриједио двије жене
Сударила се два камиона (ФОТО) Сударила се два камиона (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 31m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 15m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 28m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 42m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 34m
    0