Бајден води у Мичигену и Висконсину, Трамп у Пенсилванији и Џорџији

04.11.2020. 17:36
0
ИЗВОР: Политика

Према извјештајима медија, Бајден је до сада освојио 224, а Трамп 213 електорских гласова.

Предсејднички кандидат демократа Џо Бајден преузео је вођство у државама Мичиген и Висконсин, а републиканац, актуелни предсједник Доналд Трамп, води у Пенсилванији, јавља данас Си-Ен-Ен.

Избори за предсједника Сједињених Америчких Држава показали су се неизвјеснијим него што је очекивано, а три државе, Висконсин, Мичиген и Пенсилванија, могле би да буду кључне у одлуци да ли ће побједник избора бити Трамп или Бајден.

Након што је пребројана већина гласова у Висконсину и Милвокију, Бајден је у благој предности, али је још рано за процјену коначних резултата.

Си-Ен-Ен преноси да је најнеизвјесније у девет савезних држава гдје се још не наслућује коме ће припасти гласови електора.

Ријеч је о Аљасци, Аризони, Џорџији, Мичигену, Мејну, Невади, Северној Каролини, Пенсилванији и Висконсину.

Према извјештајима медија, Бајден је до сада освојио 224, а Трамп 213 електорских гласова.

За побједу на изборима неопходно је освојити 270 од 538 електорских гласова.

Четири државе - Пенсилванија, Висконсин, Мичиген и Џорџија - оставиле су на десетине хиљада гласова по страни, чиме су успорили трку за Бијелу кућу, преноси Си-Ен-Ен.

Изборна комисија у појединим државама је ријешила да прекине бројање и настави рад у сриједу, односно, од 16.00 по средњоевропском времену времену.

Неки окрузи у Пенсилванији чак нису ни почели да разврставају гласове који су стигли поштом, па ће то учинити касније у току дана.

Поштари су имали много посла, јер је велики број људи гласао поштом, плашећи се корона вируса и вјерује се да ће већина тих гласова припасти Џоу Бајдену.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 37m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 46m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 21m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 34m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 48m
    0