"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел

29.04.2024. 15:15
0
ИЗВОР: katera.news

Један од најишчекиванијих музичких фестивала регије – Бања Лука Фест, ове године ће од 4. до 6. јула на бањалучкој тврђави Кастел угостити свјетског виртуоза Хаусера, највећу рок групу на нашим просторима Бијело дугме и умјетнички пар који сви волимо Јелену Томашевић и Ивана Босиљчића.

Ове године фестивал 4. јула отвара јединствен наступ Хаусера који ће се публици Бања Лука Феста поклонити у оквиру свјетске турнеје „Rebel with a cello“.

Бунтовник на виолончелу и некадашњи члан планетарно популарног састава „2 CELLOS, једна је од најаутентичнијих и најсензационалнијих појава на свјетској сцени.

Друге вечери фестивала, 5. јула бићемо дио слављеничке турнеје рок групе Бијело дугме, која ове године обиљежава 50 година постојања. „Ружица си била“, „Пристао сам бићу све што хоће“, „Ако има бога“, „За Есму“, само су неке од пјесама које „Дугмићи“ у оквиру слављеничке турнеје изводе у рок саставу! Пјесме Бијелог дугмета на Бања Лука Фесту звучаће баш онако како их памтимо, као велике рок химне свиране уз гласне гитаре и бубањ, чији ритмови покрећу масе већ деценијама.

А за крај овогодишњег Бања Лука Феста, уживаћемо у „Симфонији у двоје“, заједничком наступу Јелене Томашевић и Ивана Босиљчића у пратњи Симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске. Иако су обоје освједочени умјетници, овај славни пар до сада није одржао ниједан заједнички концерт, па је ово права премијера!

Раскошни и јединствени музички програми, као и врхунска продукција чине препознатљивим овај фестивал који је већ угостио највеће звијезде данашњице: Маризу, Јасмин Леви, Луз Касал, Немању Радуловића, Стефана Миленковића, уз домаће великане: Здравка Чолића, Бајагу и Инструкторе, Марију Шерифовић, Јосипу Лисац…

Као пријатељ музике, компанија м:тел је и ове године генерални покровитељ магичног фестивала на тврђави Кастел, која само за ову прилику постаје ексклузивна концертна дворана на отвореном, са црвеним тепихом и сједећом платформом, на коју у Бања Луку стижу гости из цијеле регије.

Улазнице за овогодишњи фестивал доступне су у систему kupikartu.ba, у агенцији „Stars&more“ и  на платоу испред Робне куће „Боска“ у Бањој Луци.

Коментари 0
Повезане вијести
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу? Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу?
М:тел Сигуран НЕТ - заштита на мобилном и кућном интернету М:тел Сигуран НЕТ - заштита на мобилном и кућном интернету
Најчитаније
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    7h 2m
    0
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    5h 29m
    0
  • Детаљи смрти Светлане Драгијевић: "Била је болесна, изненада јој је позлило"
    19h 47m
    0
  • Мајка првих четворки у историји Бањалуке: Личе, али већ им сада видим различиту нарав
    19h 41m
    0
  • У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
    23h 5m
    0