Банка Српске продаје слике за 35.300 КМ

01.11.2022. 11:35
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Банка Српске у стечају понудила је на продају умјетничке слике вриједне 35.300 марака, које не могу бити продате по цијени нижој од 20 одсто процијењене вриједности увећане за ПДВ.

Наведено је то у огласу који је јуче објављен у "Гласу Српске". На добошу ће се наћи шест умјетничких слика сликара Адина Хебиба, од којих су најскупља уља на платну “Жена у постојању” и “Мој живот: Крошња" процијењене на по 8.000 марака.

Стечајни управник Банке Српске Горан Радивојац рекао је да су на лицитацији понуђене слике које су остале непродате од раније.

- Свако ко је заинтересован може доћи у банку да погледа слике те купи једну или више. Право учешћа имају сва физичка и правна лица која уплате депозите у износу од десет одсто од процијењене вриједности - рекао је Радивојац.

Додао је да је усмено јавно надметање заказано за 1. децембар са почетком у 13 часова у просторијама Окружног привредног суда у Бањалуци. У огласу је појашњено и да ће лицитација бити одржана уколико се појави само један понуђач.

Купац има рок од 30 дана да плати купопродајну цијену, а исто толико времена да склопи уговор о купопродаји. Све трошкове сачињавања и овјере уговора те припадајуће таксе и порезе у вези са купљеним сликама сноси купац.

 

Радивојац је казао да ће новац од продаје ући у стечајну масу.

- До сада смо имали двије диобе и у износу од 100 одсто намирени су сви до петог исплатног реда, дакле сви повјериоци који су били физичка и правна лица, а нису били у оснивачкој структури Банке Српске - рекао је Радивојац, додавши да очекује да ће ускоро бити исплаћен и шести исплатни ред.

 

Радивојац каже да стечајни поступак редовно траје те да његова брзина сада зависи од брзине судова.

- У току су парнични извршни поступци, све се слијева у стечајну масу након чега вршимо ове сукцесивне диобе. Дио средстава је резервисан за судске спорове, а ту је и она парница са Укио банком, али то све иде својим током и на то не можемо утицати -  рекао је Радивојац.

Банка Српске била је једна од првих комерцијалних банака основаних у Републици Српској која је са радом почела у јуну 2000. године у Бањалуци. Стечајни поступак отворен је у априлу 2017. године.

Уплата

У огласу о продаји покретне имовине Банке Српске наведено је да се уплата депозита може извршити на трансакциони рачун Банке Српске а.д. Бањалука - у стечају број 551 790 22211968 63 отворен код Уни кредит банке Бањалука најкасније два дана прије одржавања лицитације. Како је наведено, купац је дужан да доказ о уплати достави на увид на дан лицитације.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 01.11.2022. 14:20
    Ima da se Banka obogati i popravi likvidnost kad proda slike koje je ionako dobila džaba.
Повезане вијести
Слика патријарха Павла продата на лицитацији: Сав приход иде за лијечење Гачанина Павла Слика патријарха Павла продата на лицитацији: Сав приход иде за лијечење Гачанина Павла
Немања Матић лицитирао дрес за Магдалену Немања Матић лицитирао дрес за Магдалену
Раде Крунић лицитира дрес за лијечење Милоша Божовића Раде Крунић лицитира дрес за лијечење Милоша Божовића
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    10h 13m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    9h 53m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    13h 16m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    14h 13m
    11
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    11h 10m
    0