Беба у Србији излијечена од вируса корона

06.04.2020. 21:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

Најмлађи пацијент оболио од вируса корона у Србији, мали јунак Владимир Б. излијечен је од вируса корона.

Са тек деветнаест дана живота њему је дијагностикован овај вирус и након 15 дана борбе он је поново у свом дому.

Поносни отац Небојша Бојанић из Београда, каже да у том тренутку нико није могао ни да сања да је реч о Covidu 19.

– Имао је температуру 37, 4 и благу дијареју тако да смо одмах одвели код педијатра. Након прегледа упутили су на Институт за мајку и дијете, ту су нас одмах на уласку испитали. Када сам им рекао да радим са странцима и да имам благе симптоме вируса, али да не знам шта је у питању, дошли су љекари у скафандерима и однијели дијете на преглед. Одмах потом упутили су на Клинику “Драгиша Мишовић” – препричава за Blic Небојша.

Следећег јутра стигла је потврда да је беба ипак позитивна на вирус корона.

– Шест дана је био на антибиотицима, један дан на инфузији. Супруга је све вријеме била са њим, дојила га чак и кад је био на инфузији. Бебац и мама су хероји, супруга је то све преживљавала са њим, гледала како га стављају на инфузију. Због симптома ја нисам смио да излазим из куће, али смо све вријеме били на вези. Био је пакао неколико дана, нама ће остати трауме, али се беба неће тога сјећати – каже Небоша, док његова супруга Верка изражава огромну захвалност запосленима на одјељењу педијатрије КБЦ “Др Драгиша Мишовић”.

Она није имала никакве знаке вируса корона, док је Небојша имао сам неспецифичне симптоме попут повраћања, болова у стомаку и бубрезима.

Након 15 дана борбе мали јунак Владимир Б. је излијечен од вируса корона, што је потврђено са два негативна контролна теста. Јуче поподне је са мајком стигао својој кући, а срећа у овој породици сада је немјерљива.

– Осећај је невиђени, обоје дрхтимо. Отприлике је слично као кад се родио и дошао први пут кући. Грлимо се, мазимо и ако ћемо га размазити то је сада мање важно. После пакла дошао је поново рај – каже Небојша, сада уз осмијех.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
"Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању "Дани Српске у Србији" вечерас одржани у Београду, Сремској Митровици и у Врању
Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу којима и троје дјеце Возачу борбеног возила Војске Србије одређен притвор: У несрећи погинуло пет особа, међу к...
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    18h 51m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    15h 23m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    7h 54m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    9h 44m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    20h 21m
    1