Беби-пудер рјешава сто проблема

13.11.2019. 10:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Беби-пудер у много је широј употреби од оне која је његова основна намјена - за бебе. Неки га зову талк, неки пудер за бебе, једина разлика је у мирису, а можете да га користите како за козметичке, тако и за кућне потребе.

Лијечи акне

Пудер за бебе упија масноћу и исушује акне па ако вас једна баш мучи ставите га преко ноћи, он ће скупити пору у којој је акна настала и буквално исисати садржај из ње. Можете да га ставите превентивно  и на цијело лице, јер када су поре на кожи скупљене, мања је вјероватноћа да ће настати бубуљице. По истом принципу можете да се ријешите и масних флека с одјеће.

Замјењује пудер у камену

Вјероватно нисте знали да се дјечји пудер одлично сналази у улози пудера у праху који се наноси као завршни слој при шминкању. Умјесто скупог пудера у праху, пухните у кутијицу с талком.

Истиче трепавице

Ако користите класичну маскару, а повремено бисте жељеле да постигнете драматичан ефекат, то ћете лако постићи уз мало талка. Прије наношења маскаре на трепавице нанесите танак слој талка и ето волумена очас посла.

Одложите прање косе

Нико не подржава нередовно прање косе, али свима нам се деси да једноставно не стигнемо да оперемо косу. Рјешење је опет чудотворни мултипрактични беби-пудер. Помијешајте једнаке количине прашка за пециво и беби-пудера и нанесите на косу. Дјелује као суви шампон.

Да обућа поново замирише

Већина жена зна за трик да љети сипа мало талка у ципеле које се носе на босу ногу, а да ли сте знали да ће мало пудера преко ноћи извући све непријатне мирисе из ваших патика, ципела или чизама... Довољно је да увече поспете унутрашњост обуће беби-пудером.

Освјежава књиге

Можете да га употријебите да упијете влагу са страница старих књига. Ријешићете се буђи, а књига ће бити као нова.

 

 

Коментари 0
Најчитаније
 • Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
  12h 3m
  0
 • Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“
  14h 22m
  5
 • Прекид електричне енергије у Палама
  15h 21m
  0
 • Утопила се два тинејџера
  2h 34m
  0
 • Прича о једној Дуњи (ФОТО)
  9h 0m
  0