Берјан: До својих политичких циљева Радован Вишковић гази преко дјеце погинулих бораца

01.09.2022. 16:55
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом најаве предсједника Владе Српске да ће незапосленој дјеци погинулих бораца бити исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 1.000 КМ, огласио се и члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево Дарко Берјан.

- Живот погинулих бораца, премијеру Републике Српске, плаћан је одрастањем дјеце без својих очева или мајки.

Живот погинулих бораца, премијеру Републике Српске, плаћан је неизвјесношћу и страховима њихових породица.

Живот погинулих бораца, премијеру Републике Српске, нећете ви плаћати са 1.000 КМ, које поклањате након што сте их узели од нас, дјеце погинулих бораца – истакао је Берјан.

У обраћању премијеру, Берјан је навео, да је живот погинулих бораца уграђен у темеље Републике Српке 1992. године и да је среће данас, тридесет година послије, објавили бисте да више нема незапослених међу дјецом погинулих бораца, којих је, према посљедњим подацима, на евиденцији Бироа за запошљавање 1.428.

- Наши очеви су били свјесни да бране своје дјецу, и сву српску дјецу када су узели пушку у руке! Да су  знали да ћете ви 2022. године са 1.000 марака из предизборне кампање куповати глас њихове незапослене дјеце вјероватно би отишли одавде без освртања – навео је Берјан.

- Нисам имао ту срећу да одрастам са својим оцем, часним борцем ВРС, али данас имам срећу да радим и стварам своју породицу у Источном Сарајеву. Од вас, у име дјеце погинулих бораца, тражим да, као премијер Републике Српске, сачувате мрву достојанства и личног интегритета и не дијелите милостињу свом народу, већ системски рјешавате проблеме – рекао је Берјан.

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 17m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    15h 54m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    19h 42m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 35m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 26m
    0