Берјан: Додик гажењем закључака парламента Српске урушавао и њене институције

02.08.2023. 19:20
0
ИЗВОР: katera.news

Посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Дарко Берјан, поручио је да кршење одлука институција Српске ради ситних страначких и личних интереса представља нарушавање Републике Српске и да таква пракса убудуће мора бити заустављена.

Он истиче да је очигледно да је Милорад Додик, предсједник Републике Српске, гажењем закључака парламента Српске урушавао и њене институције.

- Ми из СДС, која је државотворна странка, морамо реаговати на овакво понашање и презентоваћемо приједлог за заштиту институција Републике Српске. Мора се извршити притисак у јавности и Народној скупштини Републике Српске да се прекину злоупотребе институција Српске сличне овима које смо видјели приликом капитулације Милорада Додика након сарајевског договора СНСД-а, ХДЗ-а и Тројке - казао је Берјан.

Он је упозорио да би политичке игре, које се састоје од вјештачког подизања тензија и попуштања, којих се, истиче Берјан, домаћа јавност нагледала много пута, ускоро могле бити поновљене.

- Такве трговине не иду у корист Републике Српске, него изричито у корист Милорада Додика и његових личних и партијских интереса. Видјели само како је закључке које су 27. јуна подржали посланици НСРС Додик продао за једно министарско мјесто и 70 милиона КМ, који ће из буџета БиХ отићи за куповини зграде УИО од његовог кума - напоменуо је Берјан.  

Он је рекао да, поред урушавања институција, режим гура Републику Српску и у финансијски колапс.

- Због чињенице да је јавни дуг Републике Српске достигао шест милијарди марaка треба да се упале аларми јер је очигледно да нешто није уреду. Видимо да се свако мало емитују трезорски записи и да се задужујемо по енормно великим каматама. Са овим режимом и оваквим начином управљања пријети нам финансијски колапс - упозорио је Берјан. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    16h 18m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 20m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    13h 13m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    13h 18m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 21m
    1