Берјан: Додик планирао да укине Српско Сарајево Прудским споразумом

28.09.2022. 16:33
0
ИЗВОР: katera.news

Дарко Берјан, члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске, осврнуо се на изјаву Милорада Додика са синоћне трибине у Источном Сарајеву да је поносан што је имао прилику да гради Источно Сарајево.

Берјан је поручио да је та изјава подсјетила народ Српског Сарајева да их је, прије 13 година, Додик кроз Прудски споразум планирао утопити са Сарајевом у један град. Он је додао да се Милорад Додик питао те 2009. године нестало би Српског Сарајева, а Срби би постали мањина у сопственом граду.

 - Додик свој патриотизам не може да докаже у Источном Сарајеву јер Сарајлије памте његова дјела. Пристанком на Прудски споразум планирао је да све жртве које су дате да би настало Српско Сарајево изда због својих политичких циљева. Због тога Додик нека држи руке даље од Источног Сарајева. То му поручујемо ми из СДС-а - нагласио је Берјан.

Он је рекао да се Милорад Додик питао, не само да не би било Српског Сарајева, него не би било читаве Републике Српске.

 - Да су проведене намјере Милорада Додика и усвојен Прудски споразум данас Требиње, Зворник и Бањалука не би били у истој земљи. Био је спреман да распарча Републику Српску зарад политичких циљева и спреман је опет да уради исто да би остао на власти. Нека се не јуначи, због тога, по Српском Сарајеву јер сви знамо његове намјере према нашем граду који је положио највеће жртве да би Република Српска постојала - закључио је Берјан.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Берјан тражи извињење од Несторовића Берјан тражи извињење од Несторовића
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источној Илиџи Берјан: Иако је обећала, Влада Српске нема намјеру да гради средњошколски центар у Источно...
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 39m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 53m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 43m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 58m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 41m
    0