Без инцидената на дефилеу и концерту

10.01.2024. 11:49
0
ИЗВОР: srna.rs/glassrpske.com

Свечани дефиле у Бањалуци поводом Дана Републике Српске и концерт на Тргу Крајине, којима је присуствовало више од 10.000 грађана, протекли су мирно и без иједног евидентираног инцидента, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске, из којег захваљују грађанима што су одговорним понашањем допринијели да 9. јануар буде прослављен мирно и достојанствено.

 

- МУП је поводом прославе Дана Републике Српске предузео планске мјере безбједности ради одржавања повољног стања безбједности на подручју цијеле Републике Српске - истиче се у саопштењу.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалио је полицијске службенике МУП-а Српске који су још једном показали професионалност и ефикасност у извршавању послова и задатака, било да су учествовали у свечаном дефилеу или у обезбјеђивању догађаја 8. и 9. јануара у Републици Српској.

Низом манифестација у протекла два дана у Бањалуци и у свим општинама и градовима Републике Српске свечано је обиљежен Дан Републике.

Круна прославе био је свечани дефиле са 3.400 учесника у Бањалуци, свјетлосни спектакл са 200 дронова, те синхронизовани ватромет синоћ у Београду, Бањалуци и општинама и градовима Републике Српске.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“ У суботу хуманитарни концерт сјећања на упокојене чланове СПД „Слога“
Средња музичка школа организује концерт у понедјељак Средња музичка школа организује концерт у понедјељак
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    9h 38m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    9h 20m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    10h 14m
    3
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    23h 55m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    7h 9m
    0