Без масовних окупљања за 1. мај, љето ће бити другачије од претходних

21.04.2020. 10:43
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, рекао је да се требају онемогућити масовна окупљања на излетиштима за 1. мај, те да ће ово љето бити много другачије у односу на љета која смо имали претходних година.

Шеранић је појаснио да када је у питању 1. мај ми већ имамо мјере на снази, а то су забрана окупљања више од три особе, као и ношење маски и рукавица на јавном мјесту.

- Што се тиче самих рестриктивнијих мјера у односу на оне које су тренутно на снази то ћемо процијенити накнадно. Видјећемо каква нам је ситуација била сад за Васкрс што се тиче епидемиолошкох података и броја заражених лица у појединим подручјима Републике Српске и сходно томе ћемо се свакако водити када говоримо о неким рестриктивнојим мјерама - рекао је Шеранић.

Истакао је да свакако требамо онемогућити масовна окупљања на излетиштима, у смислу прославе самог 1. маја, те да ће то бити задатак самог штаба и препорука струке када је у питању начин контроле, што се тиче самог ширења вируса.

Релаксација мјера уз посебне услове

Шеранић је рекао да када говоримо о релаксацији мјера, да ће то подразумијевати враћање појединих дјелатности у смислу њиховог функционисања и рада.

- Биће прописано како дезинфиковати простор, те ношење личне заштитне опреме, прије свега у оним дјелатностима гдје имамо однос један на један. То су прве мјере које разматрамо у смислу могућности  отварања неких продавница - рекао је Шеранић.

Поновио је да свака мјера која омогућава окупљање већег броја људи биће посљедња разматрана.

- Сигуран сам да ће ово љето бити много другачије у односу на љето које смо имали прошле године или претходних година, тако да са тог аспекта мораћемо бити свјесни да и ми као појединци и даље ћемо морати да користимо личну заштитну опрему и то је нешто што ћемо морати сагледавати у наредном периоду - појаснио је Шеранић.

У Републици Српској регистровано је 564 случаја заразе вирусом корона, а опорављених је 262.

Коментари 0
Повезане вијести
Кад градови пресуше: рјешавање проблема несташице воде Кад градови пресуше: рјешавање проблема несташице воде
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    3h 19m
    5
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    22h 30m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    3h 9m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    15h 32m
    0
  • Камиони са снимком о злостављању Срба на КиМ крстаре улицама Њујорка (ВИДЕО)
    14h 51m
    7