Биберџић: Тијана Бошковић нас све мотивише да напредујемо

09.04.2023. 13:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Билећанка Јована Биберџић, која је прошле године проглашена за најбољу одбојкашицу Републике Српске те заузела друго мјесто у укупном пласману најбољих спортиста, каже да је ови успјеси додатно мотивишу да улаже још већи труд и што боље представи себе, породицу, али и родну Билећу.

- Билећа, иако мала средина, позната је по добрим спортистима - прије свега по Тијани Бошковић, најбољој одбојкашици свијета. Сваки њен успјех је мотивација свима нама да напредујемо и да покушамо остварити дио онога што она иза себе има", рекла је Биберџићева, која је и репрезентативка БиХ.

Она истиче да јој је узор у одбојци сестра Анђела, због које је и кренула да се бави овим спортом.

- Одбојком се бавим од седме године, а каријеру сам почела у Одбојкашком клубу /ОК/ `Херцеговац` у Билећи, гдје је са старијом сестром Анђелом прошла све млађе селекције клуба - прича Биберџићева.

Она сматра да "Херцеговац" има једну од најбољих школа одбојке у Републици Српској и да је за овај клуб веже велики број прелијепих успомена.

- Од пионирских, кадетских, па до јуниорских завршница гдје смо оствариле огромне успјехе. Једна од мојих омиљених медаља јесте титула кадетског првака БиХ коју сам освојила заједно са сестром Анђелом - каже Биберџићева и истиче да ће клуб из кога је потекла увијек имати посебно мјесто у њеном срцу.

Биберџићева тренутно наступа за Одбојкашки клуб "Бимал Јединство" из Брчког, један од најбољих женских клубова у БиХ који је 15 година на трону одбојкашког спорта у земљи и тренутно игра на позицији примача.

- `Бимал Јединство` је вишеструки шампион БиХ. Сваке године екипе долазе пуне оптимизма ка освајању титуле, али заиста је тешко бранити толике године наслов шампиона. Свака утакмица мора бити на нивоу, јер екипе дају све од себе да побиједе - каже Биберџићева.

Она додаје да је клуб у прошлој години остварио циљеве освојивиши куп Републике Српске, куп БиХ, као и титулу првака БиХ.

- Показале смо да смо талентована екипа која може да буде пријетња свима - рекла је Биберџићева и додала да су се ове године пласирале у финале за титулу првака БиХ, гдје ће наступити против женског одбојкашког клуба из Гацка.

Биберџићева каже да није лако бити професионални спортиста, да је потребно много одрицања и истрајности у циљевима.

- Кад се има добра воља и истрајност у свему може се постати успјешан спортиста. Оно што је битно за сваког спортисту јесте вјера у себе, труд али и одрицање. Ја сам се до сада одрекла многих ствари али свакако да се полако моји снови почињу остваривати - закључила је Биберџићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО) Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу
Езачибаши потврдио продужетак сарадње са Тијаном Бошковић Езачибаши потврдио продужетак сарадње са Тијаном Бошковић
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 16m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 58m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 31m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 5m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 50m
    3