Бијељина: Мићићев СДСС и СНСД формирали нову скупштинску већину

18.06.2020. 14:34
0
ИЗВОР: СРНА

У Скупштини града Бијељина данас је формирана нова скупштинска већина коју су након 28 година владавине Српске демократске странке (СДС) преузеле Странка демократске Српске Семберија (СДСС) и Савез независних социјалдемократа (СНСД), уз Социјалистичку партију, ДЕМОС, Социјалистичку партију Српске (СПС) и Странку демократске акције (СДА).

У Скупштини града која броји 31 одборника, у скупштинској већини сада дјелује 26 одборника, а у опозицији пет одборника из Партије демократског прогреса (ПДП).

На почетку сједнице некадашњи шеф Клуба одборника СДС-а Јован Гајић рекао је одборницима да ће тај клуб у будућем периоду дјеловати у оквиру СДСС-а. Данашњој сједници нису присуствовала два одборника СДС-а, тако да се не зна њихово будуће дјеловање.

На сједници локалног парламента смијењен је досадашњи предсједник Скупштине Славиша Марковић из ПДП-а, као и замјеник градоначелника Предрад Јовић из некадашњег СДС-а.

На мјесту предсједника локалног парламента очекује се да буде постављен Александар Ђурђевић, некадашни шеф клуба одборника СНСД-а, а на мјесто замјеника градоначелника Марко Михајловић, такође из СНСД-а.

До промјене власти у овом граду дошло је након потписивања споразума између градоначелника Бијељине Миће Мићића и некадашењег лидера бијељинског СДС-а са лидером СНСД-ом Милорадом Додиком, а којим се унапређује реализација започетих и будућих пројеката у граду.

Након овог споразума, Мићић је формирао нову странку СДСС коју је коалиционим споразумима о подршци Мићићу у кандидатури за градоначелника не предстојећим изборима подржало још шест политичких странака које дјелују у Бијељини.

Сједница Скупштине града одржава се у Центру за културу, уз поштовање епидемиолошких мјера, а међу најважнијим тачкама дневног реда је ребаланс градског буџета.

Коментари 0
Повезане вијести
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 45m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 59m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 6m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 36m
    0