Бивши студенти подржали акцију Стелекса, школарина за више бруцоша

17.06.2020. 12:27
0
ИЗВОР: ATV

Представници Студентске организације Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву (Стелекс) одлучили су да сносе трошкове уписа за шест будућих бруцоша који се покажу као најбољи на квалификационом испиту, односно за по два студента на сва три студијска смјера.

Да подрже ову акцију и уплате трошкове уписа за будуће бруцоше одлучили су се и бивши студенти Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Бојан Гиговић и Милутин Мастиловић.

- Из медија смо сазнали за акцију студената на нашем факултету и одлучили да је подржимо - изјавио је Мастиловић.

Он је рекао да на ЕТФ у Источном Сарајеву гледају као на другу кућу, а жеља им је и да подстакну младе да упишу овај факултет и да остану у Републици Српској.

Бојан Гиговић истиче да је овај факултет добар избор јер, осим добрих услова и наставног кадра, пружа и могућност лакшег запослења по окончању студија.

Ови бивши студенти су позвали и друге колеге да се придруже овој акцији.

Продекан за наставу Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале поздравио је ову иницијативу руководства студентске организације и захвалио се бившим студентима.

- Ово је изузетан показатељ какав однос имамо са бившим студентима, те да наши будући студенти долазе у једну велику породицу и да ће бити лијепо прихваћени и постати битан дио наше студентске заједнице - истакао је Лале.

Он је напоменуо да имају одобрених 106 буџетских мјеста, на сва три студијска програма – аутоматика и електроника, електроенергетика и рачунарство и информатика по 30 мјеста, и још 16 мјеста за редовне самофинансирајуће студенте.

Коментари 0
Повезане вијести
Студенти ЕТФ-а освојили прво мјесто на хакатону са пројектом "Е-градскa Управа" Студенти ЕТФ-а освојили прво мјесто на хакатону са пројектом "Е-градскa Управа"
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    19h 3m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    20h 52m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    15h 21m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    15h 8m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    18h 30m
    2