Бјелица: Соколац смо поставили на чврсте основе и настављамо да га градимо

24.10.2020. 12:56
0
ИЗВОР: caffe.ba

-Заједничким трудом и радом успјели смо да наш Соколац поставимо на здраве и чврсте основе. Одредили смо приоритете и градили, градимо и градићемо и даље, једну модерну планинску варош - поручио је ово начелник Сокоца Милован Бјелица, а који је уједно поново кандидат СДС за ову финкцију.

Каже да сада из Сокоца у свијет одлазе позитивне слике, чују се лијепе и успјешне пословне, туристичке, спортске и многе друге приче.

-Први смо заштитили своје ријеке. Активно подижемо свијест о важности очуване животне средине. Међу првим смо општинама које су приступиле скенирању привредних потенцијала у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији. Направили смо јасно видљиве инфраструктурне, привредне и сваке друге помаке - рекао је Бјелица приликом промоције кандидата СДС за предстојеће изборе у Сокоцу.

Истиче да су свјесни да за вођење једне успјешне локалне политике морају бити способни да сарађују са свима.

-Са вишим нивоима власти, са међународним агенцијама и организацијама. Много тога већ смо постигли и наставићемо да реализујемо бројне планове и започете пројекте. Ми људима Сокоца и Романије, нисмо нудили и давали запослење у шумском газдинству, у пошти, електродистрибуцији, форензици, психијатрији, у школама, и гдје све не. Јер све су те установе и институције у надлежности републичких власти и политичких партија које чине коалицију. Па смо и поред тога у два мандата добили повјерење грађана и успјели да Соколац водимо на један успјешан, просперитетан и модеран начин. Радили смо онако како би требало да раде и друге средине у Републици Српској - истакао је Бјелица.

Каже да би свим грађаним Сокоца било боље да су они водили горепоменуте установе и институције и каже да је то  оно што ће да се деси за двије године. Сада је ово увертира за развој и напредак Сокоца, без кочења и омаловажавања.

-Српска и Соколац по мјери свих, наш је начин дјеловања већ осам година. Нећу да трошим вријеме ни енергију на приче које моји политички противници потенцирају. Просто се човјек запита зашто о свему више говоре од онога што планирају да раде за добро нашег Сокоца и Источног Сарајева. О окупљању за Српску говоре они који бране било каква окупљања на Тргу нашег највећег града. Па не само да бране, већ растјерују људе уколико у групи сједе у парку или на шеталишту. Када се људи окупе због незадовољства, они приморају оне које су уцјенили да изађу на неки скуп подршке њима, како би пребројавали кога је више, унесрећених или уцјењених - поручио је Милован Бјелица.

Додаје да СНСД у Сокоцу и његови водећи људи и некада, а и сада имају заједничко поред чланске карте те странке и склоност ка уређивању фасада и једино фасада.

-Сјетимо се само запуштене зграде општине, разрушеног УНИС-а, КТК Кнежине, Нове Романије, Топлане, фарме музних крава у Подроманији, Центра за унапређење пољопривреде на Мајданима, спортског центра, паркинг простора испред војничког гробља, приступног пута у Немањину улицу као и простора на коме се ми данас налазимо. Топлана, ЈКП Божур и Врело Биоштице била су у блокади 10 милиона марака, а гријање у граду није радило неколико година. Данас та три предузећа раде и пружују комплетне услуге нашим суграђанима

Сада ново, ако је ново, руководство СНСД-а у Сокоцу кречи и фарба људе о њиховом трошку- појашњава Бјелиц и додаје знамо сви ону „около гладац, а унутра јадац”.

Каже да су из СНСД своју креативност и свој програм свели су на памфлет од двије странице. Толико могу да докуче и да замисле. Не више од двије стране ријетко куцаног текста.

-И све то што ајмо рећи планирају, мисле да плате новцем од шуме, односно новцем од рекета предузећа која се баве пословима са шумом и дрветом. С друге стране, ми своје планове и свој програм пред грађане Сокоца доносимо у једној озбиљној форми у виду стратегије развоја за десетогодишњи период. Ова улица 9. јануар, показатељ је једног новог развоја и ширења градског језгра Сокоца. Будућа пјешачка зона прелази у дјечије игралиште, игралиште у спортски центар, са двораном, стадионом и базеном који ћемо заједно изградити. На спортски центар се наслањају школе и Парк бораца Романије. Потпун животни круг једног човјека, а за сваку генерацију понешто у свега неколико метара - рекао је Бјелица.

Истиче да није на њима да лажно обећавамо послове, да праве фабрике.

-Та времена су прошла и пропала са оном црвеном партијом, као што ће бити кажњена и ова црвена партија због обмањивања грађана. Демократска друштва и администрације имају обавезу да од јавног новца свих пореских обвезника учине живот у заједници бољим и садржајнијим. А да при том обезбједе грађаним, привредницима и инвеститорима што боље услове за стварање сопствених послова. Да то ви добро разумијете показали сте и прије осам и прије четири године, једнако као што ћете у то сам увјерен показати и 15. новембра ове године. А већ 16. заједно настављамо рад на свим пројектима о којима се говори у овој стратегији. И никада немојте заборавити, људи су најпречи и увијек се вриједи борити - поручио је Бјелица!

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 59m
    4