Болница „Србија“: Прикупљено 49 јединица крви

30.06.2020. 17:41
0
ИЗВОР: СРНА

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије и Служба за трансфузију Болнице "Србија" организовали су данас у Источном Сарајеву акцију добровољног давања крви, на којој је прикупљено 49 јединица ове драгоцјене течности.

Предсједник Удружења Госпава Пејић изјавила је да је било 70 пријављених који су понудили крв, а 49 је узето, док су остали враћени из одређених разлога.

- Акција је била успјешна, а важно је истаћи и да је 10 људи дало крв први пут. Било је неколико ветерана, као и оних који су крви дали неколико пута до сада, међу којима је било и младих и старијих - истакла је Пејићева.

Пејићева је напоменула да је Болница "Србија" почела радити у пуном капацитету и потрошња је велика, па резерве крви неће дуго трајати.

- Када је ријеч о недостатку крвих група, негативне увијек фале, али позивамо све људе да се одазову нашим акцијама. Могу да се јаве у Службу за трансфузију Болнице `Србија` или нама у Удружење - рекла је Пејићева.

Она је напоменула да је акција реализована уз строго придржавање мјера због тренутне епидемиолошке ситуације, те да је вршена дезинфекција простора, али и давалаца, као и да је кориштена заштитна опрема, а сатница је била строго испоштована, тако да се нису стварале гужве.

Пејићева је захвалила шефу Службе трансфузије Болнице "Србија" Јелени Стојановић Лукић за разумијевање приликом организовања сваке акције добровољног давалаштва крви, додајући да би сљедећа требало да буде одржана 15. јула на Сокоцу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 51m
    3