Борачка организација општине Пале обиљежава 9. јануар - Дан Републике

05.01.2022. 10:05
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Представници Општинске Борачке организације Пале и општинско руководство у недјељу, 9. јануара парастосом у цркви и полагањем вијенаца погинулим и умрлим борцима Војске Републике Српске у Палама обиљежиће Дан Републике Српске.

Из Борачке организације Пале порталу Катера је речено да ће помен погинулим српским борцима ВРС бити обављен у цркви Успења Пресвете Богородице у 10.45 часова, а полагање вијенаца на Централни споменик на Тргу Републике Српске у 11.30 часова.

Након полагања вијенаца, у 12.00 часова у Културном центру "Пале" биће одржан Округли сто посвећен Дану Републике и великом јубилеју, 30 година постојања Републике Српске.

На округлом столу ће говорити народни посланик у првом сазиву Народне скупштине Републике Српске Момир Тошић, универзитетски професори Радомир Лукић и Драга Мастиловић.

У име општинске Борачке организације на округом столу ће учествовати један од ратних команданата у Војсци Републике Српске Бранислав Лопатић и некадашњи директор Новинске агенције Републике Српске Бранислав Илић.

Дугогодишњи истакнути новинар и публициста Зоран Жужа је модератор округлог стола.

Другог дана, 10. јануара, такође у Културном центру "Пале" са почетком у 19.00 часова биће одржано поетско вече под називом "Српској с љубављу", а публици ће се представити пјесници Недељко Зеленовић и Горан Врачар.

У музичком дијелу наступиће Милица Чамур, Слађана Маринковић, Јована Обрадовић и Тања Кењић.

Овим путем позивају се сви грађани општине Пале да у што већем броју присуствују овим манифестацијама у мјесту које има историјску улогу у настанку и институционалном оснивању Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
Без инцидената на дефилеу и концерту Без инцидената на дефилеу и концерту
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  13h 5m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  4h 56m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 47m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  10h 17m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 55m
  0