Борачка организација Пале тражи одузимање ордена бившем предсједнику

01.03.2022. 10:22
1
ИЗВОР: Катера

Борачка организација општине Пале на синоћној редовној сједници Скупштине БО Пале усвојила је закључак о покретању поступка о искључењу смијењеног предсједника Михајла Парађине из ове борачке организације.

У овом закључку стоји да ће руководство БО Пале покренути поступак за одузимање ордена "Милоша Обилића", који је бившем предсједнику Парађини, како они тврде, додијељен супротно Статутима ордена и медаља Републике Српске.

- Такође, усвојен је и закључак да се пошаљу захтјеви Полицијској станици Пале и Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву да одмах буде враћено возило у власништву Борачке организације, у супротном ће борци бити приморани да сами врате оно што им припада - навели су из Борачке организације Пале.

На сједници је усвојен извјештај о раду организације за 2021. годину који је подијељен на период до, и од 01.09.2021. године, када је ново руководство преузело управљање организацијом.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Dragan 02.03.2022. 16:30
  Sve najbolje
Повезане вијести
У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања" У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања"
У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина
Помен за погинуле и преминуле борце у Подграбу и Мокром Помен за погинуле и преминуле борце у Подграбу и Мокром
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  19h 46m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  20h 50m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  12h 34m
  5
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  21h 22m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  11h 46m
  0