Борачка организација Пале тражи одузимање ордена бившем предсједнику

01.03.2022. 10:22
1
ИЗВОР: Катера

Борачка организација општине Пале на синоћној редовној сједници Скупштине БО Пале усвојила је закључак о покретању поступка о искључењу смијењеног предсједника Михајла Парађине из ове борачке организације.

У овом закључку стоји да ће руководство БО Пале покренути поступак за одузимање ордена "Милоша Обилића", који је бившем предсједнику Парађини, како они тврде, додијељен супротно Статутима ордена и медаља Републике Српске.

- Такође, усвојен је и закључак да се пошаљу захтјеви Полицијској станици Пале и Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву да одмах буде враћено возило у власништву Борачке организације, у супротном ће борци бити приморани да сами врате оно што им припада - навели су из Борачке организације Пале.

На сједници је усвојен извјештај о раду организације за 2021. годину који је подијељен на период до, и од 01.09.2021. године, када је ново руководство преузело управљање организацијом.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dragan 02.03.2022. 16:30
    Sve najbolje
Повезане вијести
Француз достојан Милоша Обилића - издао је НАТО и спасао животе српских војника Француз достојан Милоша Обилића - издао је НАТО и спасао животе српских војника
У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања" У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања"
У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 42m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 42m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    8h 11m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 29m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    6h 53m
    0