Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!

18.05.2024. 13:42
3
ИЗВОР: rtvbn.com

Функционер СДС-а и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић упозорио је да власт и Комитет СНСД-а све своје капитулације и одговорност за лошу ситуацију у Републици Српској покушавају пребацити Српској демократској странци.
 
- Треба поћи од чињенице око које се слажемо сви који живимо у Републици Српској, а то је да се она налази у најгорој ситуацији и положају од настанка до данас. У сада већ приватној држави некакав Комитет је издао наређење и шири га народу преко својих потпуно контролисаних медија.

Наређење је исто као и увијек - за овакво стање у Републици Српској треба оптужити Српску демократску странку. Господо из власти, ви сте од политике направили бизнис, а Српска демократска странка Републику Српску! - поручио је Божовић и додао:

- Лако је закључити да сви бранимо оно што смо направили. Ми Репубику Српску, ви свој прљави капитал'.

Божовић има и поруку за предсједника Републике Српске Милорада Додика:

'- Господине предсједниче, да бисмо повјеровали у Ваше намјере, а безброј пута сте промијенили курс и слагали народ правдајући то различитим разлозима и потребама, поднесите оставку на мјесто предсједника Републике Српске и нека Народна скупштина Републике Српске распише одржавање предсједничких избора исти дан када су предвиђени локални избори, 6. октобра, па да се и Ви и ми бирамо по Изборном закону Републике Српске, који ћете, наравно, потписати прије оставке.

То је, истиче Божовић, ''први услов за стварање јединственог наступа свих Срба из Републике Српске и неопходност вођења мудре политике која ће спустити тензије и сачувати мир у Босни и Херцеговини''.

- Међутим, док расправљамо о свему овоме, 18.5.2024. године у мојим Војковићима, који су у рату сами имали своју бригаду и који данас имају 3500 регистрованих пацијената и преко 5000 становника, нема доктора опште праксе као што их нема на другим мјестима, јер су отишли да раде у мрско Сарајево, не у Њемачку. Мислите о томе. И запитајте се –због кога и због чега! - поручио је Божовић.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    CrazyRace 19.05.2024. 23:35
    Budi pametan i skloni ovolike kladionice iz grada..
  • Generic placeholder image
    Goran 19.05.2024. 06:04
    Ko nema čega da se plaši,ovako zbori...
    Samo napred
  • Generic placeholder image
    MS 18.05.2024. 15:25
    Tako je
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
Божовић: ''Предсједниче Миличевићу, упућујем ти апсолутну подршку" Божовић: ''Предсједниче Миличевићу, упућујем ти апсолутну подршку"
Божовић на мирном протесту са суграђанима Божовић на мирном протесту са суграђанима
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 51m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 24m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 21m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 12m
    0