Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду

19.03.2023. 13:25
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, предсједник Главног оперативног штаба СДС-а, навео је да су посматрачи ове странке утврдили да је Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина, више пута изводио бираче на гласање.

- С обзиром на то да је Мустафа Градашчевић са СНСД-ом дио коалиције која се залаже за опозив градоначелника Љубише Петровића, а члан је СДА-а, јасно је на који начин тренутна власт у Републици Српској манипулише гласовима Бошњака и ко је заиста у коалицији са Странком демократске акције и у Бијељини и у Републици Српској - истакао је Божовић.

Он је додао да су представници МУП-а у мјесној заједници Јања одстранили са бирачког мјеста потпредсједника Скупштине Града Бијељина Мустафу Градашчевића због манипулације бирачким процесом.

Божовић је поручио да су сва 183 бирачка мјеста уредно отворена на вријеме и да постоје проблеми на бирачким мјестима, али да су у границама контроле.

- Излазност у 12 часова на основу пристиглих податка је око 22,05% са 63 бирачка мјеста од 183 колико их је јутрос отворено у Бијељини.  Неколико наших посматрача одстрањено је са бирачких мјеста јер су тражили да кабине за гласање буду окренуте на члановима бирачких одбора а не према зиду јер је изборним правилима из 2022. године дефинисано да кабине требају бити окренути ка изборној аминистрацији - поручио је Божовић.

Он је рекао да постоје индиције да је предсједница ГИК-а Дијана Савић Божић јавно гласала и показала да је за опозив градоначленика Љубише Петровића.

- Ако је то тачно питање је да ли она  уопште може да буде на мјесту предсједнице ГИК-а и да ли је независна у свом раду - закључио је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО) Седмогодишња Милица Максимовић, талентована глумица (ВИДЕО)
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    12h 44m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    15h 3m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    15h 30m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    18h 10m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    10h 51m
    0