Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду

19.03.2023. 13:25
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, предсједник Главног оперативног штаба СДС-а, навео је да су посматрачи ове странке утврдили да је Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина, више пута изводио бираче на гласање.

- С обзиром на то да је Мустафа Градашчевић са СНСД-ом дио коалиције која се залаже за опозив градоначелника Љубише Петровића, а члан је СДА-а, јасно је на који начин тренутна власт у Републици Српској манипулише гласовима Бошњака и ко је заиста у коалицији са Странком демократске акције и у Бијељини и у Републици Српској - истакао је Божовић.

Он је додао да су представници МУП-а у мјесној заједници Јања одстранили са бирачког мјеста потпредсједника Скупштине Града Бијељина Мустафу Градашчевића због манипулације бирачким процесом.

Божовић је поручио да су сва 183 бирачка мјеста уредно отворена на вријеме и да постоје проблеми на бирачким мјестима, али да су у границама контроле.

- Излазност у 12 часова на основу пристиглих податка је око 22,05% са 63 бирачка мјеста од 183 колико их је јутрос отворено у Бијељини.  Неколико наших посматрача одстрањено је са бирачких мјеста јер су тражили да кабине за гласање буду окренуте на члановима бирачких одбора а не према зиду јер је изборним правилима из 2022. године дефинисано да кабине требају бити окренути ка изборној аминистрацији - поручио је Божовић.

Он је рекао да постоје индиције да је предсједница ГИК-а Дијана Савић Божић јавно гласала и показала да је за опозив градоначленика Љубише Петровића.

- Ако је то тачно питање је да ли она  уопште може да буде на мјесту предсједнице ГИК-а и да ли је независна у свом раду - закључио је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“ Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“
Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске
Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Српске Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Ср...
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  7h 15m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  6h 32m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  12h 7m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  5h 17m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  4h 36m
  0