Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду

19.03.2023. 13:25
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, предсједник Главног оперативног штаба СДС-а, навео је да су посматрачи ове странке утврдили да је Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина, више пута изводио бираче на гласање.

- С обзиром на то да је Мустафа Градашчевић са СНСД-ом дио коалиције која се залаже за опозив градоначелника Љубише Петровића, а члан је СДА-а, јасно је на који начин тренутна власт у Републици Српској манипулише гласовима Бошњака и ко је заиста у коалицији са Странком демократске акције и у Бијељини и у Републици Српској - истакао је Божовић.

Он је додао да су представници МУП-а у мјесној заједници Јања одстранили са бирачког мјеста потпредсједника Скупштине Града Бијељина Мустафу Градашчевића због манипулације бирачким процесом.

Божовић је поручио да су сва 183 бирачка мјеста уредно отворена на вријеме и да постоје проблеми на бирачким мјестима, али да су у границама контроле.

- Излазност у 12 часова на основу пристиглих податка је око 22,05% са 63 бирачка мјеста од 183 колико их је јутрос отворено у Бијељини.  Неколико наших посматрача одстрањено је са бирачких мјеста јер су тражили да кабине за гласање буду окренуте на члановима бирачких одбора а не према зиду јер је изборним правилима из 2022. године дефинисано да кабине требају бити окренути ка изборној аминистрацији - поручио је Божовић.

Он је рекао да постоје индиције да је предсједница ГИК-а Дијана Савић Божић јавно гласала и показала да је за опозив градоначленика Љубише Петровића.

- Ако је то тачно питање је да ли она  уопште може да буде на мјесту предсједнице ГИК-а и да ли је независна у свом раду - закључио је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО) Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО)
СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“ СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“
Божовић: Одлуке искључиво у интересу становника Источне Илиџе Божовић: Одлуке искључиво у интересу становника Источне Илиџе
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  13h 16m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  11h 35m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  13h 40m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  15h 6m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  6h 39m
  0