Божовић: "Ви позивате на одбрану Додика, ми искључиво на одбрану институција"

18.08.2023. 10:24
2
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да иако лично увјерен да СНСД-е, у основи, представља интересну заједницу, ипак вјерује да мора постојати одређени нуклеус разумних и честитих људи у свакој организацији.

- Ви позивате на одбрану Додика, ми искључиво на одбрану  ИНСТИТУЦИЈА и одговор је врло јасан: Одбрана ИНСТИТУЦИЈА - ДА - Једноумље НЕ - поручио Божовић.

Божовић напомиње да је манипулација свим и свачим у Републици Српској свакодневна појава и успостављено правило владајућег режима.

Он додаје да се бескрупулозно, ниско и синхронизовано, наставља сатанизација свих који размишљају другачије у Републици Српској.

- Свима је јасно, па и Додику, да му највећа опасност у политичком животу пријети од Српске демократске странке. Утицај режимских медија кроз активирање многих уцијењених и личним интересима вођених организација, странака и појединаца је да се пласира нова вијест која ће бити битнија и важнија од оне изворне, суштинске и кроз праксу доказане теорије о лажном патриотизму и криминалу Милорада Додика – рекао је Божовић.

Он наводи да је СДС, као и раније, против сулуде политике и прављења подјела у Српском народу.

- Ми из Српске демократске странке смо заузели јасан став према овом процесу и наставићемо да осуђујемо сулуду политику овог човјека, који није у стању да окупи српски народ и више од двије деценије је синоним за подјеле, нејединство, свађе, уцјене, диктатуру и још много тога што доказује да он није истински и прави вођа српског народа, без обзира на функцију Предсједника Републике Српске коју у овом моменту врши - поручује Божовић.

Наглашава да је разлика између озбиљних друштава и друштва како га перципира Милорад Додик у томе што првим управљају институције, а другим се управља институцијама.

Управо тако, институције постају марионете и сасвим је небитно да ли је Милорад Додик предсједник Владе Републике Српске, члан Предсједништва из Републике Српске, предсједник Републике Српске или предсједник мјесне заједнице Бакинци, свеједно - он ће бити тај који одлучује - напомиње он.

Божовић је подсјетио како су прије пар дана активисти СНСД-а, симболично, на базенима Џунгла у Добоју, у знак подршке Милораду Додику, групно скочили у базен.

- Парола је: 'И у ватру и у воду за Додика'. У воду сте скочили, а наставак лудог перформанса се ускоро очекује. Џунгла, симболично – поручује Божовић.

Са наше стране је, додаје, увијек отворен длан за дијалог око свих суштинских питања од националног интереса.

- Дозволите ми да вам то опет кажем, Милорад Додик није једно од њих.Уколико СНСД има политички интегритет и истинску вољу за успостављање доње границе “међе” око свих националних тачака идентитета и кључних политичких питања, Српска демократска странка је спремна за ту врсту равноправног и отвореног разговора са свим странкама и појединцима у Републици Српској, али искључиво без Милорада Додика - истиче Божовић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Vladimir 21.08.2023. 13:15
    Slazem se u potpunosti sa gospodinom Petrom.
  • Generic placeholder image
    Petar 18.08.2023. 10:51
    Gospodine,
    Dodika je izabrao narod Republikr Srpske na izborima, većinom glasova. Znači on je sada institucija Republike Srpske. Znači ako se odrekneš njega odrekao si se i institucija Republikr Srpske, odrekao si se naroda koji ga je izabrao i na kraju odrekao si se same Republike Srpske.
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    29m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 25m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 10m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 9m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 21m
    0