Браћа из Ријеке показала да доброта не познаје границе: „Ово је за Нининог тату“ (ФОТО)

02.07.2023. 10:25
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Прича о "дјевојчици са крофнама" Нини Нинковић потпуно је одушевила сваког ко је чуо за племениту намјеру ове зреле младе даме, да продајом крофни заради за лијечење свог болесног оца Зорана.

Сада је та прича прешла границе наше земље, а у сусједној Хрватској двојица племенитих људи одлучили су да помогну маленој Нини.

Како се може видјети на друштвеним мрежама, у мјесту Краљевица код Ријеке двојица браће су одлучила да продају крофне како би прикупили средства и послали породици Нинковић за лијечење Зорана, Нининог оца.

Слика

Фото: Twitter/Printscreen/Драгана Прица

Са штанда на којем је јасно истакнуто да се донације прикупљају за Нининог оца, мирисале су домаће крофне и мамиле свакога да приђе и послужи се, али и остави колико може и сматра да треба.

Како се наводи у опису на друштвеним мрежама, ту су се задесили и туристи из Новог Сада који су са великим задовољством пришли и донирали новац.

Прикупљено је укупно 650 евра који ће бити уплаћени на рачун Зорана Нинковића.

Такође, двојица хуманиста би вољели да ступе у контакт са Нинином породицом и да их позову да посјете Краљевицу и буду њихови гости када се Зоран успјешно опорави.

Гест 11-годишње Нине Нинковић дирнуо је многе, па је ова дјевојчица, може се слободно рећи, помјерила границе и ујединила људе у доброти, а најљепше од свега је што је успјела да прикупи значајна средства за лијечење свог оца, док је и Министарство здравља изразило вољу да финансира све што је потребно како би се Зоран Нинковић што прије опоравио, преноси Блиц.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 02.07.2023. 23:41
    Za humanost, plemenitost iskazanih na dijelu ne postoje granice. Svaka čast na gestu dobre volje ovim ljudima iz Rijeke.
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 16m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 14m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 40m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 55m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 34m
    0