Чеси са два гола послали Холанђане кући

27.06.2021. 20:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Репрезентација Чешке је направила изненађење на Европском првенству. Искористили су грешке Холандије у припреми и током меча и савладали ривала са 2:0, те изборили четвртфинале.

Прво полувријеме дуел између Холандије и Чешке није донијело пуно узбуђења. Тек у 22. минути Чеси су извели нешто опаснији напад кад је Соучек главом послао лопту поред гола.

Први шут у оквир гола виђен је у 28.минути када Шик је пуцао директно у Стекеленбурга. Затим је Де Лихт изблокирао покушај Барака.

Холандија је највећу шансу имала у 52.минути. Мален је изашао сам пред Вацлика, имао је идеалну ситуацију и умјесто шута одлучио је да дрибла и голман Чешке га је лако зауставио.

Ситуација се промијенила за три минута.

Де Лихт је у паду намјерно зауставио лопту руком. Судија Карасев му је најприје дао жути, да би послије ВАР промијенио одлуку и показао црвени картон.

Чеси су то искористили. Послије скраћеног корнера у 68.минути, Калас је скочио на другој стативи и вратио лопту на прву до Томаша Холеша, који ју је спровео у мрежу.

И Шик је у 80. минути погодио за 2:0 а асистент је био Холеш.

Коментари 0
Повезане вијести
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    23h 29m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 5m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    7h 21m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 47m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 37m
    3