Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а

05.01.2023. 11:13
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ једногласно је данас у Сарајеву донијела одлуку у складу са налогом Апелационог вијећа Суда БиХ за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, према којој ће четири делегата из СНСД-а и један делагат из СДС-а чинити Клуб Срба у Дому народа.

Делегати за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ према овој одлуци биће Средоје Новић, Никола Шпирић, Радован Ковачевић и Сњежана Новаковић Бурсаћ из СНСД-а и Желимир Нешковић из СДС-а.

Током расправе члан ЦИК-а Жељко Бакалар рекао је да за ову одлуку влада велкико интерсовање јавности у БиХ и да је Суд дао ЦИК-у јасан налог да поступи у складу са Извјештајем Комисије за именовање Народне скупштине Републике Српске.

- Подржавам владавину права и сматрам да треба поступити у складу са одлуком Суда БиХ, али се мора констатовати да се Суд мало освртао на питање валидности или невалидности спорног гласачког листића, него се више бавио оспоравањем одлука ЦИК-а - рекао је Бакалар и констатовао да се ЦИК трећи пут бави овом одлуком.

Он је навео да се и на ову одлуку може уложити жалба.

Суд БиХ је у петак, 30. децембра, прошле године поново поништио одлуку ЦИК-а БиХ у вези са петим делегатом у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Апсолутна побједа Доналда Трампа Апсолутна побједа Доналда Трампа
Бошњачки делегат тражи да се уклоне табле са ознаком "Добродошли у Републику Српску" Бошњачки делегат тражи да се уклоне табле са ознаком "Добродошли у Републику Српску"
Ко су делегати у Вијећу народа Републике Српске Ко су делегати у Вијећу народа Републике Српске
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 32m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 7m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 6m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 33m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 25m
    0