Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а

05.01.2023. 11:13
0
ИЗВОР: srna.rs

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ једногласно је данас у Сарајеву донијела одлуку у складу са налогом Апелационог вијећа Суда БиХ за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, према којој ће четири делегата из СНСД-а и један делагат из СДС-а чинити Клуб Срба у Дому народа.

Делегати за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ према овој одлуци биће Средоје Новић, Никола Шпирић, Радован Ковачевић и Сњежана Новаковић Бурсаћ из СНСД-а и Желимир Нешковић из СДС-а.

Током расправе члан ЦИК-а Жељко Бакалар рекао је да за ову одлуку влада велкико интерсовање јавности у БиХ и да је Суд дао ЦИК-у јасан налог да поступи у складу са Извјештајем Комисије за именовање Народне скупштине Републике Српске.

- Подржавам владавину права и сматрам да треба поступити у складу са одлуком Суда БиХ, али се мора констатовати да се Суд мало освртао на питање валидности или невалидности спорног гласачког листића, него се више бавио оспоравањем одлука ЦИК-а - рекао је Бакалар и констатовао да се ЦИК трећи пут бави овом одлуком.

Он је навео да се и на ову одлуку може уложити жалба.

Суд БиХ је у петак, 30. децембра, прошле године поново поништио одлуку ЦИК-а БиХ у вези са петим делегатом у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко су делегати у Вијећу народа Републике Српске Ко су делегати у Вијећу народа Републике Српске
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Сутра о избору делегата у Дому народа Парламента БиХ Сутра о избору делегата у Дому народа Парламента БиХ
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  32m
  0
 • Писмено се огласили из ЈЗУ „Србија“ о епидемији
  3h 24m
  3
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  23h 32m
  0
 • Доситеј - просвјетитељ, писац, педагог, полиглота…
  48m
  0
 • У селу Осјек жена погинула од струјног удара
  4h 26m
  0