Четири кривична дјела непоступања по здравственим прописима

15.03.2021. 11:02
0
ИЗВОР: Срна

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске евидентирали су током протеклог викенда четири кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Контролом угоститељског објекта у Зворнику у петак, 12. марта, у периоду од 20.30 до 20.55 часова, затечено је 69 гостију, те утврђено да се не поступа по здравственим прописима за вријеме епидемије Републичког штаба за ванредне ситуације.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је наложио да се достави извјештај за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, саопштено је из МУП-а Српске.

Истог дана од 23.45 до 00.30 часова припадници Полицијске управе Фоча затекли су 19 лица у једном угоститељском објекту у мјесту Устипрача, Ново Горажде, те је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, који је наложио да се достави извјештај за кривично дјело.

У суботу, 13. марта, од 20.55 до 21.45 часова полиција је контролом затекла 83 лица у једном угоститељском објекту у Модричи, а њих 13 на тераси наведеног објекта, те је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који је наложио да се достави извјештај.

Полиција је истог дана од 20.00 до 22.00 часа извршила рацију у једном угоститељском објекту у Драгочају, код Бањалуке, у којем је затекла 85 гостију, те је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се достави извјештај за почињено кривично дјело.

МУП Српске позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи, те најављује да ће, у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 4m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 0m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 4m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 57m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 54m
    0