Четворо функционера РУГИП осумњичени да су град оштетили за 7 милиона КМ ослобођени кривице

06.10.2020. 10:17
0
ИЗВОР: Srpska.info

Четворо функционера Републичке управе за геодестко имовинске послове ослобођени су јутрос кривице у Окружном суду у Бањалуци.

Њјих је оптужница Републичког тужилаштва теретила да су оштетили град Бањалука за седам милиона марака.

У овом предмету судило се високорангираним службеницима РУГИП Александру Деурићу и Драгану Груловића, и стручним сарадницама Жељки Милиновић и Дорис Кременовић.

Након што је судија Пане Гаврић изрекао ослобађајућу пресуду, оптужени су почели славити, а неки од њих су од радости и заплакали.

Деурића, Груловића и Кременовић  оптужница је теретила да су у периоду од 2015. до 2017. године искористили службени положај и прекорачили овлаштења, те незаконито омогућили да фирма “Наш Дом” а.д. Бањалука стекне право својине над зградом и помоћим објектом у Грчкој улици у Бањалуци чиме су им прибавили 2,18 милиона КМ.

Груловић и Кременовић  су били оптужени да су незаконито омогућили да фирма “Грађа” стекне право власништва на парцелом од 33.000 квадрата чиме је Бања Лука оштећена за 5,25 милиона КМ.

Груловића и Милинковић је оптужнице сумничила за трговину утицајем, односно да су договарали обуставу истраге у предмету “Варница Марија” коју је водило бањалучко Окружно јавно тужилаштво.

У оптуженици је било наведено да је Милинковић  била у “добрим односима” са једним тужиоцем, а Груловић је требао договорити детаље око исплате новца како бањалучко тужилаштво поменути предмет не би прослиједило Тужилаштву РС, већ обуставило истрагу.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 24m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 8m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 13m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 17m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 44m
    0