Цијене некретнина у БиХ и даље расту

25.08.2023. 18:40
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Цијене некретнина у БиХ и даље расту, док понуда још увијек не задовољава потражњу.

У првом дијелу ове године продато је 1.555 нових станова (695 у првом, а 860 у другом кварталу), што је за 9 одсто више него у истом периоду прошле године.

Просјечна цијена продатих нових станова по метру квадратном у другом кварталу 2023. године износила је 2.603 КМ и у поређењу са просјечном цијеном продатих нових станова у 2022. години већа је за 6,5 одсто, а у односу на други квартал 2022. године већа је за 5,1 одсто, према подацима Агенције за статистику БиХ.

Економиста Фарук Хаџић каже да је врло тешко рећи да ли ће и у којем обиму цијене некретнина пасти, али додаје да он лично у овом тренутку не би куповао стан, пише Н1.

– Да се само гледа тржиште грађана БиХ, онда би могли очекивати пад. Међутим, на снажан раст цијена некретнина поприлично су заслужни наши грађани који не живе у БиХ, који зарађују знатно веће плате ван БиХ и којима су те цијене прихватљиве и они одржавају овако висок ниво цијена. Оно што сам изјавио прије три-четири мјесеца и сад ћу поновити – у овоме тренутку ја не бих рјешавао стамбено питање – изјавио је Хаџић.

Коментари 0
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    23h 29m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    19h 26m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 47m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    21h 45m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    16h 5m
    0