ЦИК: Неоснован захтјев ПДП-а да се пониште избори за предсједника Републике Српске

20.10.2022. 17:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Централна изборна комисија БиХ је на данашњој 66. сједници одлучила једногласно да је захтјев ПДП-а да се пониште избори за ниво предсједника Републике Српске неоснован.

У образложењу ЦИК-а се наводи да још увијек нису објављени потпуни резултати Општих избора за ниво предсједника Републике Српске, те да се због тога овај захтјев одбацује као преурањен.

Подсјећамо, док опозиција и даље тврди да су избори били нерегуларни и тражи њихово понављање, власт у Републици Српској за уторак је најавила протесте са којих желе поручити да неће дозволити прекрајање изборне воље народа.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а и кандидат ове странке за предсједника Републике Српске, написао је на свом инстаграм налагу да ће се Република Српска одупријети "опасним намјерама странаца и опозиције", који би, како је рекао, уз помоћ незаконитих одлука ЦИК-а да створе стање хаоса и нестабилности у Републици Српској.

- Српски народ је на одржаним изборима јасно рекао свој став и подржао политику коју заступам. Никакве манипулације не могу промјенити вољу стотина хиљада грађана који су дали свој глас за јаку и стабилну Републику Српску - написао је Додик на свом инстаграм налогу наводећи да ће митинг бити одржан заједно са коалиционим партнерима.

Истовремено, док се власт спрема за протесте, у опозицији тврде да је током поновног бројања гласова за предсједника Републике Српске у Главном центру за бројање у Сарајеву од 750 бирачких мјеста, неподударност утврђена на 630 мјеста. 

Дарко Бабаљ, предсједник Градског одбора СДС Источно Сарајево рекао је да ова странка за пет дана колико таје контролно бројање гласова, није добио ниједан одговор СНСД-а и ЦИК-а на постављана питања о уоченим неподударностима.

- Очекујемо културан дијалог - рекао је Бабаљ и додао да у СДС-у не желе да ово буде разлог за подјеле.

Пише: Немања Вукојевић

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 56m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 14m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 33m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 41m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 29m
    0